Alina Dumitru și Andreea Chițu, campioane europeană la judo

LUPTATOARE JUDO - ALINA DUMITRU - PREMIERE
LUPTATOARE JUDO - ALINA DUMITRU - PREMIERE

Campioana olimpică, Alina Dumitru, și-a îmbogățit, joi, palmaresul sportiv cu încă o medalie de aur la judo, la categoria 48 de kilograme, acesta fiind cel de-al 8-lea titlu european din cariera sportivei. Succesul Alinei de la Campionatul European din Rusia, de la Chelyabinsk nu a fost singular, Andreea Chițu, reușind și ea cucerirea titlului la categoria 52 de kilograme și, implicit, calificarea la Jocurilor Olimpice.

Alina Dumitru a câştigat grupa A, la categoria 48 de kilograme, după victorii în faţa sportivelor Maryna Krot (Ucraina), Lisa Kearney (Irlanda), Liudmila Bogdanova (Rusia), Laetitia Payet (Franţa).În finală, belgiana Charline Van Snick a pierdut medalia de aur în secunda 20 a prelungirilor în fața româncei, care a reușit un ippon spectaculos.

Medalia de aur i-a adus Alinei Dumitru şi un premiu în valoare de 2500 de euro.

La 52 de kilograme, Andreea Chiţu a câştigat de asemenea grupa C. După ce le-a învins pe adversarele sale:  Priscilla Gneto (Franţa), Rosalba Forciniti (Italia) şi Mareen Kraeh (Germania), în semifinale, Andreea Chiţu s-a duelat cu iberica Ana Carrascosa,  victorie care i-a adus calificarea la JO, iar în finală a învins-o pe rusoaica Natalia Kuziutina.

Din păcate, alţi şase sportivi din delegaţia României au fost eliminaţi în primele două tururi, după cum urmează: Carmen Bogdan (48 kg), Andreea Cătună (52 kg), Corina Căprioriu, Loredana Ohâi (57 kg), Dan Fâşie şi Szoke Laszlo (66 kg).

Campionatele Europene de la Chelyabinsk reprezintă ultima competiţie la care se poatet obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra. Sportivii români care şi-au asigurat calificarea sunt Alina Dumitru, Corina Căprioriu, Dan Fâşie şi Vlăduţ Simionescu, cărora li se alătură Andreea Chiţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel