Alexei Navalnîi, mesaj emoționant de ziua sa: Încerc din răsputeri să înțeleg, să iert și chiar să iubesc

Alexei Navalnîi, mesaj de ziua sa / Foto: Facebook
Alexei Navalnîi, mesaj de ziua sa / Foto: Facebook

Opozantul rus Alexei Navalnîi a scris un mesaj emoționant de ziua sa.

Opozantul rus Alexei Navalnîi, aflat acum încarcerat într-o închisoare din Rusia, a vorbit cu ocazia zilei sale de naștere despre ce a învățat el în acest an. A fost un an greu, a recunoscut acesta. Pe lângă faptul că a fost întâi otrăvit cu Noviciok, substanță care era cât pe ce să îl omoare, a avut parte și de multe alte piedici. A avut noroc și și-a revenit din comă datorită medicilor din Germania, dar problemele nu s-au terminat aici. A vrut să se întoarcă acasă, în Rusia, dar a sfârșit arestat, apoi condamnat și închis. În penitenciar, a trecut prin boală și o grevă a foamei. Acum, opozantul rus spune că deși toate aceste încercări nu au fost deloc plăcute, încearcă să rămână la fel de uman, bun, să tragă unele concluzii și să îi înțeleagă mai mult pe oameni. El le-a mulțumit tuturor oamenilor care l-au susținut în acest timp. Pe lângă familia sa, alte câteva mii de oameni au protestat zile la rând cerând eliberarea opozantului.

"Întotdeauna în postarea de ziua mea, spun sincere mulțumiri tuturor oamenilor, celor care mă înconjoară, celor care mă sprijină, familiei, desigur. Și de data asta vreau să împărtășesc ceva important. M-am gândit dacă să scriu sau nu. Dintr-o dată decid că m-am răzgândit, dar tot voi scrie. Multe întâmplări ciudate mi s-au întâmplat într-un an. Otrăvire și moarte în avion, o viață ciudată drept bonus. Am învățat să merg și să vorbesc din nou. Dezvăluirea încercărilor și a conversațiilor telefonice cu cei care au vrut să mă omoare. Bal, arest la frontieră, tribunale sălbatice, absurde, ”Centrul Kremlinului” și o colonie asemănătoare unei caricaturi a unui lagăr de concentrare. Boala, refuzul îngrijirii medicale și greva foamei.

 

Navalnîi: Nu am vrut să mă transform într-o fiară

Toate astea se întâmplau, iar eu mă urmăream cu atenție. Chiar nu am vrut să transform într-o fiară. Ei bine, știți, aceste tipuri de evenimente duc la transformarea ta într-un lup otrăvit care urăște pe toată lumea și visează să-și prindă dușmanii. Emoțiile sunt atât de clare pentru mine, și sincer îmi era teamă că vor deveni o mare parte din mine. Totuși, a fost exact invers. Încerc din răsputeri să înțeleg, să iert și chiar să iubesc. Nu te gândi că am devenit un nebun pacifist sau fanatic religios. Nu m-am mișcat niciun milimetru din pozițiile mele. Lupta împotriva corupției și procesul corect pentru răufăcători este o parte esențială a agendei mele.", a scris Navalnîi pe pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI: Parlamentul European cere eliberarea imediată a lui Navalnîi și o nouă abordare a relațiilor UE cu Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel