COD PORTOCALIU  ALERTĂ METEO: Vin FURTUNILE! Cod Portocaliu în aproape toată țara! HARTA ANM

A fost emis Cod Portocaliu de furtuni pentru aproape toată țara. Pentru zonele care nu se află sub Cod Portocaliu a fost emis Cod Galben. 

COD GALBEN

ANM a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Alerta intră în vigoare astăzi, 25 iunie, la ora 12:00 și este valabilă până mâine, 26 iunie, la ora 23:00. 

”În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va extinde astfel încât în toate regiunile vor fi perioade cu vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20...40 l/mp.” anunță ANM. 

COD PORTOCALIU

A fost emis și Cod Portocaliu de vijelii puternice, grindină, cantități de apă importante. Intră în vigoare astăzi, 25 iunie, la ora 14:00, fiind valabilă până în 26 iunie, la ora 06:00 . 

”În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80...100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35...50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp.” anunță ANM. 

Vezi harta ANM (1) 

În plus, au mai fost emis Cod Galben și Cod Portocaliu de caniculă pentru astăzi, conform hărții ANM (2). 

Este Cod Galben de  val de căldură și disconfort termic: ”În cursul zilei de vineri (25 iunie) valul de căldură și disconfortul termic vor persista în toată țara. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.” anunță ANM. 

A fost emis și Cod Portocaliu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentua pentru Oltenia, Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei: ”Vineri (25 iunie) în Oltenia, Banat, Crișana și în sud-vestul Transilvaniei disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35...38 de grade.” conform ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel