Alegeri Spania: Sanchez exclude o mare coaliţie

Prim-ministrul spaniol în exerciţiu Pedro Sanchez a exclus o mare coaliţie a partidului său de centru-stânga PSOE cu Partidul Popular (PP, conservator) în timp ce ţara se pregăteşte pentru noi alegeri, relatează vineri DPA. 

Sanchez a declarat vineri că va continua să caute sprijin de la alianţa electorală de stânga Unidas Podemos (UP), dar fără a intra într-o coaliţie oficială. Alegerile parlamentare anticipate sunt programate pentru 10 noiembrie, după ce luni de negocieri de coaliţie în urma alegerilor de la sfârşitul lunii aprilie au eşuat.

Liderul Podemos, Pablo Iglesias, a susţinut în timpul campaniei că Sanchez nu ar exclude o coaliţie cu conservatorii. Sanchez, vorbind în timpul campaniei în nordul Spaniei, l-a îndemnat acum să renunţe la rezistenţa de a sprijini un guvern PSOE, a relatat cotidianul El Pais. PSOE (Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol) al lui Sanchez a apărut ca cea mai puternică formaţiune în alegerile din aprilie, distanţându-se de PP, dar cu 29% din voturi nu a reuşit să câştige o majoritate absolută.

Potrivit majorităţii sondajelor, alegerile din noiembrie ar produce un rezultat similar, care ar putea duce la continuarea impasului politic la Madrid. În urma unui vot de încredere împotriva predecesorului său conservator Mariano Rajoy, Sanchez a condus Spania cu un guvern minoritar din iunie 2018, deşi numai pentru ultima lună ca prim-ministru în exerciţiu, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel