AID sesizează CNCD cu privire la Legea pensiilor speciale

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, in urma adoptării in Parlamentul României a Legii privind pensiile speciale pentru parlamentari. 

AID consideră acest act o sfidare la adresa cetăţenilor României, dar mai presus de orice o încălcare a drepturilor omului şi un act de discriminare, prin tratamentul diferențiat aplicat cetățenilor României.

Modalitatea de calcul a pensiilor trebuie să fie aceeaşi pentru toţi cetăţenii români, în concordanţă cu Constituţia României care prevede în art. 16, alin. 1 că: "Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări."

Astfel, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, organizaţia care consideră Parlamentul instituţia supremă în arhitectura democraţiei statului român şi care este alături de Parlament pentru a îi întări autoritatea şi rolul în raport cu Guvernul şi celelalte instituţii, astfel încât interesele cetăţenilor să fie cât mai bine reprezentate, a solicitat un punct de vedere asupra acestui caz Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, pentru a fi înaintat Curţii Constituţionale a României.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel