Ai bani investiți în aur? Trebuie să vezi cât TIMP se va mai putea mina metalul prețios

Aurul este la mare căutare fiindcă este considerat o investiție, exprimă poziția socială și este un eveniment cheie în multe electronice.

Conform BBC, aurul este o resursă neregenerabilă, iar cândva va veni momentul în care nu va mai putea fi minat. Experții vorbesc despre conceptul de „vârf” al aurului, de care am fi trecut deja. Producția de aur a fost de 3.531 de tone în 2019, cu 1% mai mică decât cea din 2018. Astfel, este prima scădere a randamentului din 2008.

„În timp ce creșterea cantității minate ar putea încetinii sau ar putea scădea ușor în următorii ani, fiindcă rezervele actuale se epuizează, iar descoperirile mari nu mai sunt dese, să sugerăm că producția a ajuns la vârf ar fi destul de prematur”, a transmis purtătorul de cuvânt al Consiliului Mondial al Aurului, Hannah Brandstaetter. „Producția a ajuns într-un platou și probabil va avea o traiectorie descrescătoare, dar nu în mod dramatic”, a adăugat Ross Norman de la MetalsDaily.com. Așadar, următoarele decenii au rezerva de aur asigurată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel