AFLĂ AICI ce salariu are Adrian Sârbu, supranumit "părintele PRO TV"

adrian-sarbu
adrian-sarbu

Adrian Sârbu, unul  dintre românii cu cele mai înalte funcţii într-o companie multinaţională, are de ce să fie mulţumit. În 2010 a încasat, din postul de  preşedinte şi CEO al grupului de presă Central European Media Enterprises (CME), un pachet salarial în valoare de 5,5 milioane dolari , cu 42% mai mare decât în 2009, când a primit 3,9 mil. dolari, potrivit unui document oficial al companiei.

Salariul de bază al fondatorului Media Pro şi al PRO TV a fost de 1,8 milioane dolari anul trecut. Pe lângă aceşti bani, Sârbu a mai primit un bonus de 900.000 de dolari, un pachet de acţiuni (option awards) în valoare de 2,2 mil. dolari, un bonus de 500.000 dolari pentru finalizarea cu succes a vânzării operaţiunilor din Ucraina şi alte compensaţii în valoare de 117.000.

Potrivit documentului CME, Adrian Sârbu este îndreptăţit să mai primească un bonus de 500.000 de dolari pentru întocmirea şi punerea la punct a unui plan de succesiune la nivel de management. De asemenea, salariul fix al lui Adrian Sârbu ar putea creşte la 2,4 milioane dolari de anul viitor, dacă preţul acţiunilor CME ar depăşi o anumită valoare stabilită în mandatul de management. Documentul care face referire la salariul bossului din Aurel Vlaicu (actualul sediu al imperiului media) a fost pregătit pentru Adunarea Generală a Acţionarilor CME din 16 mai. În cadrul acestei Adunări, va fi discutată inclusiv prelungirea mandatului de preşedinte şi CEO al lui Adrian Sârbu.

Documentul mai menţionează limitele peste care pachetul salarial al lui Adrian Sârbu nu poate trece: 6 mil. în 2010, 8 mil. în 2011, 10 mil. în 2012 şi 2013.

Un alt român prezent în boardul CME, Senior Vice President pe conţinut, Andrei Boncea, a încasat 1,031 mil. dolari anul trecut, din care salariul de bază reprezintă 662.000 dolari.

Mai bogat cu 6,2 milioane de dolari, în 2010

Tot anul trecut Sârbu a primit 6,2 milioane de dolari şi 800.000 de acţiuni Clasa A la CME pentru ultimele 5 procente din acţiunile Pro TV SA, Media Pro International SA şi Media Vision SRL. Sârbu este al doilea cel mai mare acţionar persoană fizică din CME (cu 6,28%) după fondatorul companiei, Ronald Lauder. CME este prezentă în Bulgaria, Cehia, Croaţia, România, Slovacia şi Slovenia.

Dacă lui Adrian Sârbu îi merge bine din punct de vedere material, nu acelaşi lucru putem spune şi despre salariaţii trustului media pe care acesta îl patronează. În ultimii ani, aceştia au fost nevoiţi să accepte, în câteva rânduri, ajustări substanţiale de salarii şi întârzieri repetate la plata acestora. Pe lângă măsura amintită, acceptată cu greu de către salariaţi, au fost şi câteva valuri de restructurări care au cuprins întregul trust media al lui Adrian Sârbu. Ultima restructurare din Aurel Vlaicu a dus la încetarea apariţiei pe print a cotidianului Gândul, şi trecerea acestuia numai în format electronic. Iar această măsură nu se va opri aici, după unele surse din piaţa media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel