Admitere Academia de Poliție 2024. Condiții de înscriere și etapele de parcurs

foto: Facebook, Academia de poliție
foto: Facebook, Academia de poliție

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” va organiza concurs de admitere pentru studii universitare de licență în cadrul Facultății de Poliție și Facultății de Pompieri.

A fost publicat Regulamentul pentru admiterea la studiile de licență la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București pentru anul universitar 2024-2025. Candidații vor trebui să îndeplinească anumite cerințe și să urmeze proceduri specifice pentru a fi eligibili pentru admitere. 

La Facultatea de Poliție, sunt oferite cursuri în specializarea „Ordine și siguranță publică”, care are o durată de 3 ani (echivalentul a 180 de credite transferabile), disponibile atât în sistemul de învățământ cu frecvență, cât și în sistemul de învățământ cu frecvență redusă. În cadrul acestei specializări, studenții pot opta pentru următoarele domenii de studiu:

Poliție

Poliție de Frontieră

Jandarmerie

De asemenea, este disponibilă și specializarea „Drept”, care are o durată de 4 ani (echivalentul a 240 de credite transferabile), fiind disponibilă atât în sistemul de învățământ cu frecvență, cât și în sistemul de învățământ la distanță. Această specializare oferă o pregătire extinsă în domeniul dreptului și este concepută pentru a forma profesioniști în acest domeniu.

La Facultatea de Pompieri se țin cursuri pentru specializarea „Instalatii pentru constructii-pompieri” cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile) – invatamant cu frecventa.

Calendarul admiterii la Academia de Poliție

Pe data de 2 august 2024, unitățile de recrutare vor transmite către Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” un tabel nominal în format electronic. Acest tabel cuprinde candidații care au depus dosarul de recrutare în volum complet. Însoțind tabelul sunt câte o copie scanată a următoarelor documente trimise pe email:

- Cererea de înscriere

- Diploma de bacalaureat sau adeverința eliberată de liceu (în cazul în care candidatului nu i s-a eliberat încă diploma de bacalaureat, dar în care este menționată media generală de la bacalaureat)

- Foia matricolă a studiilor liceale

- Documentul echivalent, în cazul absolvirii studiilor liceale în afara României

- Documentele justificative pentru scutirea de la plata taxei de înscriere.

În situația candidaților exceptați de la proba scrisă, precum și a celor recrutați de către MApN și ANP, tabelele nominale vor fi însoțite de dosarele de recrutare care includ și diploma de bacalaureat/adeverința pentru promoția anului 2024, respectiv document echivalent - în cazul absolvirii studiilor liceale în afara României.

Tabelele nominale cuprind următoarele informații:

- Codul unic de identificare atribuit candidatului;

- Facultatea/specializarea/limba străină/locuri speciale;

- Numele și prenumele candidatului;

- Codul numeric personal;

- Prenumele părinților;

- Serie, număr act de identitate;

- Localitate și județ de domiciliu;

- Mențiuni cu privire la scutirea de taxă.

Achitarea de către candidații declarați apt psihologic a taxei de înscriere la concurs se va putea face doar online, în perioada 22.07.2024 - 29.07.2024 (data operațiunii bancare).

Achitarea taxei se va face conform precizărilor publicate de Academie pe site-ul oficial, la secțiunea „admitere”. Documentele în original pentru scutirea achitării taxei de înscriere sunt depuse la dosarul de recrutare la unitatea de recrutare și transmise în format scanat (PDF) la adresa [email protected].

05-09.08.2024 – Procesarea informațiilor și repartizarea computerizată a candidaților pe comisii de admitere pe facultăți, la nivelul Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”.

17-18.08.2024 – Afișarea la sediul Academiei (inclusiv pe site-ul oficial al instituției) a listei candidaților la concursul de admitere și a sălilor unde se desfășoară proba de evaluare a performanței fizice.

Etapa I

20.08-29.08.2024 – Susținerea probei de evaluare a performanței fizice și afișarea rezultatelor

Etapa a II-a – Probele scrise

30.08.2024 – Afișarea la sediul Academiei (inclusiv pe site-ul oficial al instituției) a listei candidaților la concursul de admitere și a sălilor unde se desfășoară proba scrisă

31.08 și 01.09.2024 – Susținerea probelor scrise

02.09.2024 – Afișarea rezultatelor provizorii la probele scrise

02.09-03.09.2024 – Depunerea contestațiilor la probele scrise – on-line la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”

04.09.2024 – Soluționarea contestațiilor la probele scrise (la sediul Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”) și afișarea ierarhizării provizorii a candidaților după probele scrise

Etapa a III-a
Examinarea medicală, inclusiv soluționarea contestațiilor

05-27.09.2024 – Candidații cuprinși în listele provizorii în categoria celor care au promovat proba scrisă după soluționarea contestațiilor se vor prezența la unitățile de recrutare în vederea întocmirii fișei medicale. Transmiterea de către unitățile de recrutare a concluziilor examinării medicale

27.09.2024 – Afișarea rezultatelor definitive ale candidaților declarați ”ADMIS”.

Etapă a IV-a

29.09.2024 – Prezentarea candidaților declarați ”admis” în vederea înmatriculării, cu excepția celor de la “frecvența redusă”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel