Adina Florea, la șefia DNA. Toader, declarația la care nimeni nu se aștepta

Toader
Toader

Adina Florea este propunerea lui Tudorel Toader, pentru funcţia de procuror şef al DNA. Ministrul Justiției a vorbit despre decizia sa, marți seară, la Antena 3.

„Am afișat pe site-ul ministerului proiectele manageriale ca să se vadă viziunea candidaților în privința conducerii DNA-ului, în privința remedierii problemelor reale constatate la nivelul DNA. Fac o altă precizare: concluzia noastră unanimă a Comisiei că este foarte important dosarul, dar este extrem de important și interviul. Vă spun că nu am propus la șefia DNA pe cel sau cea care a avut cel mai riguros și cel mai frumos program managerial. De ce? Pentru că am constatat o mare diferență între scriptic și interviu. Am toată considerația față de fiecare dintre candidați. Dar cel mai bun program managerial nu mi-a creat convingerea că poate fi și cel mai bun candidat, viitor șef la DNA", a declarat Tudorel Toader, marți seară, la „Sinteza zilei", emisiune moderată de Mihai Gâdea la Antena 3.

Toader, tranșant

Totodată, ministrul Justiţiei a afirmat că, indiferent de avizul dat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la propunerea Adinei Florea pentru funcţia de procuror-şef al DNA, va continua procedura. „Procurorii din CSM nu vor primi, să zicem aşa, foarte favorabilă afirmaţia mea, dar, indiferent de avizul dânşilor, voi continua procedura şi voi trimite la preşedinte (n.r. Klaus Iohannis) candidatura doamnei procuror. Pentru că, repet, este un aviz consultativ”, a declarat Tudorel Toader.

„Voi susține candidatura dânsei. Personal, cred cu toată convingerea că avizul va fi unul negativ, dar eu, imediat ce îl primesc, trimit la președinte candidatura”, a punctat ministrul Justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel