Adina Florea, interviu la CSM: Ripostă fermă. Pot aduce un plus la DNA

Adina Florea
Adina Florea

Adina Florea a susţinut astăzi interviul pentru postul de procuror în secţia de anchetă a magistraţilor.

"Cred că este absolut necesar ca răspunderea penală să fie atrasă în momentul în care suntem sesizaţi cu infracţiuni, care se dovedesc printr-un material probator riguros administrat. Răspunderea penală să fie antamată atunci când infracţiunile există şi nu în stituația în care atunci când dăm o soluţie punem semnul egalităţii între soluţie şi existenţa unei fapte penale.

Sunt primul om care spune că este necesară o ripostă extrem de fermă împotriva infracţiunilor de corupţie, dar tot eu spun cătrebuie dovedite printr-un material probator extrem de riguros administrat", a spus Adina Florea.

În ceea ce priveşte erorile judiciare, aceasta a mai spus că "nu pot fi scuzate de niciun demers pe care ni-l propunem. Trebuie foarte bine analizate, trebuie să nu se mai repete şi dacă acele erori au creat pagube să antamăm cumva răspunderea celor care le-au produs. Nu pot scuza un anumit demers, indiferent cât de important este".

Motivul celor două candidaturi

"Candidatura mea pentru demnitatea de procuror-șef DNA rămâne. Sunt în cursul unei proceduri. Cred în această candidatură şi cred că pot aduce un plus la DNA, astfel încât această structură să îşi ducă la îndeplinire obiectivele în lupta anticorupţie

Candidatura pentru această funcţie nu are nicio legătură cu cea pentru această secţie. Această candidatură este de procuror de execuţie, ceea ce înseamnă că îmi doresc să instrumentez dosare, asa cum am făcut și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Prin urmare, nu cred că pot fi confundate cele două candidaturi", a declarat Adina Florea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel