Adevărul din spatele gafei Oanei Zamfir de la Digi 24

Oana Zamfir, prezentatoare la Digi 24, a fost pusă la zid după ce l-a întrebat pe Marian Munteanu dacă a fost în Piața Universității în timpul mineriadei din 1990.

Oana Zamfir, realizatoarea emisiunii „România 24" îl avea în direct prin telefon pe Marian Munteanu, fostul lider al studenților în timpul Mineriadei din 1990. 

După ce l-a întrebat dacă a fost în Piața Universității, Marian Munteanu a început să râdă și i-a spus că "am fost și eu pe acolo".

VEZI ȘI: Oana Zamfir, jurnalista de la Digi 24, declarație șoc despre presă

Gafa prezentatoarei de la Digi 24 a devenit virală pe internet. Atât jurnaliști cât și telespectatori au criticat-o dur pe aceasta, iar postul de televiziune ar fi decis să o scoată de pe sticlă. Nu se știe deocamdată dacă va fi concediată.

Printre cei care au criticat-o se află și jurnalistul Victor Ciutacu, spunând despre aceasta că este "o nefericită care, dincolo de lipsa culturii profesionale minime, nu e-n stare să caute pe net cine-i ăla de i l-au băgat în live și nici măcar să urmărească emisiunile colegilor ei".

VEZI AICI DECLARAȚIA COMPLETĂ A LUI VICTOR CIUTACU

Însă Oana Zamfir nu a avut parte numai de critici, ci și de mesaje de încurajare. Pe lângă colegii de la Digi 24, i-a luat apărearea și George Dumitrescu, fost prezentator de știri la Kanal D.

Cei care sunt de partea jurnalistei povestesc despre stresul dintr-o transmisiune în direct.

"Criticilor atotstiutori, inveninatilor priceputi la toate ( politica, prezentare de stiri, badminton sau cricket), nu-i asa ca acum viata voastra e mai senina? Ati comentat-o pe Oana Zamfir toata ziua. Valul de otrava a scos-o de pe sticla. Gafa e gafa. Dar scapati din vedere ca dialogul a fost unul telefonic,stabilit tarziu sau chiar in emisie. Nu stiu daca i s-a comunicat din timp si nici daca a existat suport in formularea intrebarilor din partea producatorului sau a editorului. Stiu insa ca e foarte tanara, probabil avea cativa ani in 1990. Probabil nu a avut timp pentru documentare, daca interviul nu a fost in desfasurator de la inceput. Cata suparare din partea unor colegi! Cum de a gafat asa de urat? Uite...dintr-un complex de factori. Dar Gala Premiilor Oscar 2015 ati urmarit-o? Se facea ca era live tot pe Digi 24. Muuuulte ore. Si se facea ca Oana Zamfir a fost moderator pana dimineata. S-a documentat exemplar si a fost impecabila pana la ultimul minut de emisie. Altii cu multa experienta nu ar fi reusit asta! Poate va uitati un minut pe inregistrare. In rest...numai de bine! De maine ecranele televizoarelor vor fi mai curate!", a scris acesta pe Facebook.

Oana Dobre ridică o problemă de morală

Un alt nume cunoscut care-i ia apărarea Oanei Zamfir este jurnalista Oana Dobre.

"Mai grave decât întrebarea Oanei mi s-au părut, astăzi, alte lucruri:

Faptul că Marian Munteanu este abordat de televiziuni ca o icoană a democraţiei, iar episodul alianţei sale cu Virgil Măgureanu este trecut sub tăcere.

Faptul că răniţii şi morţii mai puţin celebri ai mineriadelor nu şi-au câştigat un loc în conştiinţa publică şi pe agenda şefilor din televiziuni atât de preocupaţi să ajungă în profunzimea subiectului.

Şi, cu voia dumneavoastră ultimul pe listă: faptul că o gafă te scoate de pe post, iar oamenii din toate redacţiile se bucură sau se amuză de asta, în loc să se întrebe de ce vieţuitoare care trăiesc din combinaţii cu politicienii, servilii serviciilor şi experţii tablei împărţirii de şpagă cu patronul nu au trăit niciodată umilinţa publică experimentată azi de Oana Zamfir", a scris aceatsa pe blogul personal.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel