Recursul compensatoriu continuă să aibă EFECTE. Norica Nicolai, explicații explozive

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Norica Nicolai consideră că măsura abrogării recursului compensatoriu nu rezolvă nimic în momentul de faţă. Aceasta spune că persoanele care se află în penitenciare pot invoca în continuare prevederile acestei legi, chiar dacă ea nu mai este în vigoare. 

"În momentul de faţă nu am rezolvat nimic, pentru că fiind o chestiune care ţine de succesiunea legilor penale în timp, principiul aplicării legii penale mai favorabilă este principiul de bază şi urmează să fie avut în vedere la evaluarea unei situaţii de către orice instanţă. Persoanele care se află în executarea unei pedepse şi au accesat această posibilitate legală a recursului compensatoriu sunt în continuare îndreptăţite să invoce prevederile acestei legi chiar în momentul în care această lege nu ar mai fi în vigoare. 

Este o măsură de politică penală pe care probabil au luat-o sub imperiul unor situaţii publice, asta dovedeşte clar că legea a avut hibe încă de la adoptare, probabil trebuiau anumite tipuri de infracţiuni exceptate de la aplicarea legii recursului compensatoriu. Asta dovedeşte că în România nu există politică penală, există situaţii care reglementează şi generează anumite tipuri de măsuri. E o precaritate care nu rezolvă nimic, e o formulă de populism, nu răspunde deloc la marea recidivă, nu răspunde deloc la situaţia din penitenciare, care generează în continuare infracţionalitate. Foarte mulţi dintre cei care execută o pedeapsă intră într-un termen de recidivă pentru că după eliberare comit infracţiuni", a spus Norica Nicolai la România TV.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, cu amendamentul prin care este stabilită perioada pentru care se aplică măsurile compensatorii persoanelor deținute în condiții improprii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel