A murit ultimul soldat supravieţuitor al Bătăliei din Creta. Avea 104 ani

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Sergentul Cyril Henry Brant Robinson, ultimul supravieţuitor al Bătăliei din Creta, din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a murit la vârsta de 104 ani. 

Robinson, soldat neo-zeelandez, a vorbit pentru The Herald despre Bătălia din Creta, şi a spus că "672 de neo-zeelendezi au murit după 12 zile de luptă feroce, violentă, contra soldaţilor nazişti. Cele mai multe lupte dintre ei s-au dat de aproape, la baionetă. Pe măsură ce insula din Mediterană a fost preluată de armatele lui Hitler, alţi 967 de persoane au fost rănite şi 2000 de oameni au fost luaţi prizonieri de război". 

Pe 1 iunie 1941, sergentul Robinson a fost luat prizonier de armata germană. A rămas într-o tabără din Creta timp de 7 săptămâni, înainte de a fi trimis în Germania nazistă, fiind forţat să mărşăluiască zile la rând fără mâncare sau apă, în ciuda faptului că cetăţenii din Creta încercau să le paseze mâncare pe ascuns soldaţilor. 

Brant a fost trimis la Stalag VIII-B Lamsdorf, lagăr construit în 1939 pentru prizonierii polonezi. Ulterior, a fost transferat la Stalag 8B Teschen pentru trei luni, înainte de a ajunge la Stalag 383 Hohenfels. 

"Cea mai proastă parte la a fi prizonier era că nu ştiai cât va dura toată treaba", a declarat Robinson, citat de Greek Reporter

În 1945, Robinson a fost unul dintre miile de bărbaţi obligaţi să meargă spre vest, pe măsură ce trupele sovietice cucereau Germania. Sute de oameni au murit atunci, fie de foame, fie din cauza frigului. 

Pe de altă parte, Robinson se considera norocos şi spunea că "nu a fost aşa de rău". 

"A trebuit să mergem pe jos doar trei săptămâni. Cei care erau prizonieri mai la est au trebuit să înceapă acest marş din timpul iernii şi au suferit de degerături din cauza zăpezii. Am avut norocul de a avea vreme bună, iar Crucea Roşie ne-a găsit şi ne-a mai dat mâncare. Lucrurile puteau fi mult mai urâte", mai declara Robinson. 

Robinson a fost eliberat de soldaţii americani care au intrat în Germania. 

Un prizonier de război ucrainean a fost castrat de ruși. Imaginile au stârnit furie

Într-o serie șocantă de imagini, acestea par să-i arate pe soldații ruși care țineau la pământ un prizonier de război ucrainean înainte de a-i tăia organele genitale. Cei care au vizionat imaginile și-au exprimat fără menajamente furia. Deputatul ucrainean Inna Sovsun a scris pe Twitter că i-a fost blocat contul după ce a postat clipul pe platforma de socializare.

Odată ce a recâștigat accesul la contul ei, Sovsun a distribuit o captură de ecran a postării sale originale, cu videoclipul neclar. Ea a scris în tweet-ul său original: ”Soldatul rus din batalionul cecen Ahmat a tăiat organele genitale prizonierului de război ucrainean. Asta le fac naziștii ucrainenilor. Rusia trebuie să plătească pentru asta! Dați Ucrainei armele de care avem nevoie pentru a opri acest coșmar o dată pentru totdeauna. Lumea nu poate pretinde că nu se întâmplă asta!".

Sovsun a scris într-un tweet, vineri: ”Twitter mi-a închis profilul astăzi. Pentru că am postat un videoclip în care un soldat rus castrează un prizonier ucrainean. @Twitter a decis că este prea crud. Dar asta se întâmplă. Și ștergerea videoclipului nu va schimba asta. Oamenii ar trebui să știe ce face #Rusia!”

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel