EXCLUSIV  5G în România. Sabin Sărmaș, despre amenzi și termenul de cinci ani: Compania nu va fi afectată financiar! VIDEO

Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, a vorbit, la DCNews, despre proiectul de Lege privind implementarea tehnologiei 5G.

Proiectul de Lege privind implementarea tehnologiei 5G a fost dezbătut, pe data de 24 august, în cadrul unei şedinţe publice organizată de Ministerul Transporturilor. Pornind de la acest subiect, Sabin Sărmaș a făcut următoarele precizări: „Este o inițiativă absolut necesară. S-a discutat, de-a lungul timpului, de faptul că, pentru a reuși să avem tehnologia 5G implementată în România, un pas necesar e nevoia de a avea și o astfel de lege.

Una dintre modificări e legată de acea perioadă tranzitorie de cinci ani pentru toți operatorii care au echipamente ce nu vor fi avizate de către CSAT, respectiv premier. Deci, li se lasă companiilor, operatorilor această opțiune de a schimba echipamentele. Un termen de cinci ani îți permite să schimbi infrastructura și, atunci, compania nu va fi afectată din punct de vedere financiar.”

O altă modificare semnificativă e legată de amenzile raportate la cifra de afaceri a fiecărei companii, în cazul în care nu se respectă aceste cerințe. Dar cred că nicio companie care va furniza servicii 5G nu va avea o abordare în care nu va schimba echipamentele, cât timp, totuși, vorbim despre echipamente care vizează securitatea națională în definitiv. Această lege face referire și la infrastructuri informatice, de comunicații de interes național și la rețelele 5G. Adică vizează securitatea națională la un nivel mai extins, nu doar rețelele 5G, chiar dacă se pune accent pe ele”, a explicat președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

Sabin Sărmaș a vorbit, la DC News, despre impactul acestui proiect legislativ asupra economiei și mediului de afaceri, despre ce presupune acest proiect de lege, necesitatea implementării cât mai rapide a rețelei 5G în țara noastră, consultările publice, legislația europeană și multe alte informații esențiale despre implementarea 5G în România. Interviul complet, AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel