VICTOR PONTA, inaugurare secție de neonatologie patologică în valoare de milioane de euro la Galați

Premierul Victor Ponta a inaugurat împreună cu ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și ministrul Muncii, Rovana Plumb Secția de neonatologie patologică a Spitalului Clinic de Copii "Sf. Ioan", de la Galați.

Joi, la Galați, Victor Ponta a fost prezent la deschiderea noii Secții de neonatologie patologică a Spitalului Clinic de Copii "Sf. Ioan", secție refăcută complet printr-un program derulat de Ministerul Sănătății, care a presupus o investiție de 1,2 milioane de euro.

Reabilitarea secției de neonatologie patologică a Spitalului din Galați a început în 2004, investiția fiind desfășurată în cadrul proiectului guvernamental "Reabilitarea secțiilor de obstetrică și nou născuți", proiect derulat cu fonduri europene de la Banca Mondială.

În prezent, secția ocupă un etaj întreg, în care mamele pot sta împreună cu copiii, față de capacitatea de doar 15 paturi, câte avea secția înainte de investiție, potrivit directoarei Spitalului de Copii "Sf. Ioan", dr. Victorița Ștefănescu, informează Agerpres.

Citește și: VICTOR PONTA: ALOCAȚIILE pentru copii vor CREȘTE


Victor Ponta a declarat că următorul pas după progresele făcute în dezvoltarea și modernizarea infrastructurii medicale și școlare vizează salarizarea personalului din cele două domenii de activitate.

"Am vizitat foarte multe spitale, maternități, secții reconstruite, refăcute și pot să vă spun că ceea ce am văzut aici la Galați este la cel mai înalt nivel tehnologic și cu puțini bani. Asta înseamnă că oamenii de aici sunt gospodari, că pun suflet și mă bucur că anul acesta am reușit să alocăm toți banii necesari pentru finalizarea proiectelor începute, unele acum opt ani, altele mai recent. Mă bucur că în special în zona copiilor putem să avem condițiile pe care medicii le cereau de foarte mult timp și practic de care aveau nevoie", a afirmat premierul Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel