EXCLUSIV  Victor Ponta: ”Cumințenia Pământului”, la fel ca Tony Blair. Uriașă afacere pentru Cioloș

”Cumințenia Pământului”, un eșec uriaș. Este părerea fostului premier Victor Ponta care a și inițiat ideea de a achiziționa opera lui Constantin Brâncuși. 

”Am fost indignat că era a statului român și o plătim încă o dată”, a spus Victor Ponta, care a amintit că opera, fiind de patrimoniu național, nu poate ieși din țară. În plus, mărturisește că i s-a prezentat ”un document oficial, atenție, în Guvern” în care scria că ”valoarea maximă este de cinci milioane”.

Băieții deștepți au umflat prețul?

”După ce am plecat de la guvernare, înainte să încheiem tranzacția, au venit niște băieți deștepți, că nu-l acuz și nu-l bănuiesc pe Cioloș de întelegeri directe, au venit niște băieți care au spus că hai să nu mai dăm 5, hai să dăm 11 și de restul banilor facem o mega campanie prin care arătăm că Guvernul este primul guvern bun din istoria României” a afirmat Victor Ponta. 

Fostul premier a spus că ”a fost cea mai tare campanie de PR politic, nu a avut niciun partid politic așa campanie”.

Rezultatul a fost cu atât mai penibil, i-au strâns pe ăia cu firmele, nu mai aveți acces la licitație dacă nu dați... au fost câteva firme care au dat 100.000-200.000. Rezultatul este că ne-am făcut de râs. Chiar ne-am făcut de râs. Asta e partea politică. Partea juridică e (...) că s-a semnat contractul și anul viitor, când vine Curtea de Conturi, spune: iată contractul cu 5 milioane, iată că ați dat 11. La un moment dat, 2019-2020, o să vină și DNA-ul să întrebe unde s-au dus banii ăia, că nu ajung la două doamne în vârstă de la Paris”, a explicat Victor Ponta. 

Întrebat dacă e o uriașă afacere de corupție, Victor Ponta a răspuns: ”E o uriașă afacere în care Guvernul și dl Cioloș au vrut să beneficieze de imagine. Hopa! Cam cum am beneficiat eu de la Tony Blair, nu? Nu cred că dl Cioloș a luat vreun euro, dar cred că a vrut și a știut de campania de imagine, care s-a terminat prost și acum nu știu cum ies din ea, pentru că trebuie să dea banii pe 30 octombrie, astfel ne dau în judecată și tot ne iau banii”.

”Nu știu dacă e o afacere de corupție, dar cu siguranță e încă o păcăleală”, a conchis Victor Ponta acest subiect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel