Vaticanul a anunțat când va fi canonizată Maica Tereza

Papa Francisc a semnat marți decretul de canonizare a Maicii Tereza de Calcutta. Maica Tereza va fi declarată sfântă pe data de 4 septembrie, cu o zi înainte de comemorarea ei, la 19 ani de la moarte, în acest oraș indian și în plină desfășurare a Anului Extraordinar al Milostivirii, relatează EFE.

Suveranul Pontif a prezidat marți la Vatican Consistoriul Ordinar Public pentru canonizarea mai multor persoane beatificate, printre care și Maica Tereza originară din Albania, a cărei canonizare a fost deja semnată de papa Francisc.

Anunțul intervine după ce Biserica Catolică a aprobat în unanimitate "vindecarea extraordinară" a unui bărbat din Brazilia, în 2008, aflat în fază terminală în urma unor grave probleme cerebrale, după ce acesta s-a întâlnit cu viitoarea sfântă.

Cu aprobarea din partea Papei a acestui al doilea miracol, considerat obligatoriu pentru canonizare, s-a încheiat procesul în cadrul căruia Maica Tereza a fost beatificată în 2003, în timpul pontificatului Papei Ioan Paul al II-lea, care a numit-o "neobosita binefăcătoare a omenirii".

Născută în 1910 la Skopje într-o familie albaneză, Maica Tereza a fondat congregațiile "Misionarele Carității" și "Misionarii Carității". După o viață dedicată celor săraci, maica a murit la Calcutta, în India, în 1997. În 1979, Maica Tereza a primit Premiul Nobel pentru Pace. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel