Atentatele de la World Trade Center provoacă un nou scandal

poya stire
poya stire

La 10 ani de la catastrofă, o firmă de arhitectură olandeză a proiectat două clădiri care seamănă cu turnurile gemene din New York.

Autor: Raluca Bădoiu

Atacurile asupra turnurilor World Trade Center au intrat din nou în atenţia oamenilor din cauza unor arhitecţi care au stârnit un adevărat scandal. Imaginea de ansamblu a proiectului este extrem de asemănătoare cu cele două clădiri ale World Trade Center în timpul impactului avioanelor deturnate de terorişti. Complexul va găzdui piscine, restaurante, săli de fitness, cafenele şi un centru de conferinţe.

Compania a anunţat că nu au intenţionat să creeze o imagine care să semene cu atacurile şi nici nu au văzut asemănarea în timpul procesului de design. Clădirile, care ar trebui să fie construite până în 2015 în Seul, poartă numele "Norul". Compania afirmă că presa coreeană nu a raportat nicio asemănare între ansamblul de clădiri şi atacurile de la 11 septembrie, catalogând în schimb proiectul ca fiind o mare inovaţie.

"Conotaţiile negative au venit din Statele Unite", spune compania de arhitectură. Mai mult, pe site-ul oficial al firmei este postat un articol în care regretă orice asemănare a proiectului cu evenimentele din 11 septembrie 2001. Reprezentanţii companiei au scris şi pe pagina de Facebook că primesc e-mailuri de ameninţare şi apeluri telefonice de la oameni furioşi, care îi numesc iubitori ai al-Qaida.

Glumă proastă sau simpatie pentru al-Qaida? Rămâne de văzut.Cu toate acestea, în atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 de la turnurile World Trade Center şi Pentagon au murit aproape 3.000 de oameni.

Citește și: Filmul care înlătură orice teorie a conspiraţiei. Turnurile de la Word Trade Center au picat din cauza impactului – VIDEO

Zece ani de la cel mai sângeros atac terorist. Vezi cum au trăit piloţii celor două avioane tragedia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel