Top cele mai bune licee din țară. Cum arată podiumul

Emoții mari pentru absolvenții claselor a VIII-a, care astăzi au intrat în focul examenelor, susținând prima probă din cadrul Evaluării Naţionale, cea de Limba și literatura română. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. În rândul liceelor de top, concurența este foarte mare, mediile de admitere apropiindu-se de zece. 

În topul celor mai bune licee din România, pe primul loc se clasează colegiul Frații Buzești din Craiova, cu două specializări, scrie digi24.ro. La Matematică-Informatică, ultima medie de admitere a fost anul trecut de 9,90, și, la specializarea Științele Naturii, ultima medie a fost 9,88.

Locul al treilea este ocupat de colegiul Sf. Sava din București. Ultima medie de admitere la Matematică – Informatică a fost 9,87 anul trecut. La egalitate este colegiul Mircea cel Bătrân din Constanța cu ultima medie de admitere la Matematică – Informatică de 9,87.

Pe locul cinci, se clasează colegiul Vasile Alecsandri din Galați, unde, la specializarea Matematică – Informatică, ultima medie de admitere a fost, anul trecut, 9,80.

Citește și: EVALUARE NAȚIONALĂ 2016. 6 candidaţi au fost eliminaţi de la proba de limbă română

Admiterea în liceu se face pe baza mediei ponderate între media generală la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

Mâine este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Examenul se va încheia miercuri cu proba scrisă la Matematică.

Prima afişare a rezultatelor este programată pe data de 1 iulie (până la ora 16,00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse şi contestaţiile (până la ora 20,00).

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Citește și: EVALUARE NAȚIONALA 2016. SUBIECTE ROMANĂ și BAREME

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel