Tăriceanu, mărturisire referitoare la raportul MCV pentru România

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, referindu-se la raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), că nu i se pare "deloc corect" modul în care procedează Comisia Europeană față de progresele înregistrate de România în ultimii ani, motiv pentru care privește "cu din ce în ce mai puțin interes aceste raporturi".

"Nu am să comentez acum criticile MCV. Am de multe ori senzația că în loc ca Mecanismul de Cooperare și Verificare să funcționeze ca atare, așa cum a fost conceput, el s-a transformat numai într-un mecanism perpetuu în care sunt anumite ținte puse României și țintele se îndepărtează. Nu mi se pare deloc corect modul în care procedează Comisia Europeană față de progresele enorme pe care le-a făcut România în ultimii ani în toate privințele și, de aceea, vă spun că privesc cu din ce în ce mai puțin interes aceste raporturi care nu mi se par deloc obiective", a spus Tăriceanu, la Senat, întrebat cum comentează criticile aduse în raportul MCV Parlamentului României.

Citește și: Băsescu, despre noul raport MCV: Spectacolul arestărilor va afecta raportul

Comisia Europeană prezintă miercuri, la Bruxelles, rapoartele elaborate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) pentru evaluarea progreselor înregistrate de România și Bulgaria în reforma sistemului judiciar și combaterea corupției.

Raportul pentru România este al 15-lea din cadrul MCV după aderarea țării la Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel