Tăriceanu: Acţiunile DNA pot şubrezi încrederea românilor în instituţiile statului

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri, la Bistriţa, la lansarea candidaţilor la alegerile locale, că 'spectacolul deplorabil al arestării primarilor în plină campanie electorală' afectează democraţia autentică din România şi poate şubrezi încrederea cetăţenilor în instituţii.

'Democraţia autentică nu înseamnă ca în România deciziile politice să fie luate luate de binomul SRI-DNA. Deciziile trebuie luate de către cei care au primit votul de încredere al cetăţenilor şi de aceea sunt importante şi alegerile locale de acum şi alegerile parlamentare din toamnă. (...) Foarte multă lume astăzi priveşte spectacolul deplorabil al arestării primarilor în plină campanie electorală. (...) Să ştiţi că nicăieri, în nicio ţară democratică, selecţia candidaţilor nu e făcută de procuratură, e făcută de cetăţeni prin vot', a spus Tăriceanu.

Tăriceanu este de părere că acţiunile DNA care vizează aleşi locali suspectaţi de acte de corupţie pot să şubrezească încrederea cetăţenilor în instituţiile statului şi deschid drumul spre anarhie sau spre o conducere autoritară.

'După ce am asistat o lungă perioadă la un asalt de decredibilizare a Parlamentului, prin cererile repetate de punere sub acuzare, de reţinere preventivă, de arestare a unor parlamentari, acum focurile s-au îndreptat către cei care sunt aleşii locali. Nu am niciun fel de problemă cu această idee, de a combate corupţia, care într-adevăr reprezintă un flagel şi o ameninţare către instituţiile democratice, dar această acţiune nu trebuie să fie un spectacol mediatic, nu trebuie să fie până la urmă o acţiune care să şubrezească încrederea cetăţenilor în instituţiile statului, pentru că, dacă vom distruge baza democraţiei, atunci drumul către o conducere autoritară sau chiar către anarhie este deschis', a afirmat Tăriceanu.

Ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă, Călin Popescu Tăriceanu a spus că 's-ar putea ca DNA să distrugă tot ce mai este urmă vagă de capital românesc'.

'S-ar putea ca DNA să distrugă tot ce mai este urmă vagă de capital românesc. Criza din perioada anilor 2009, 2010, 2011 a pus o amprentă teribilă asupra firmelor româneşti, foarte multe au intrat în faliment.Văd că restul de firme care au mai rămas în picioare încearcă să le rezolve DNA, aşa fel încât economia românească să fie în final dominată numai de firme străine, ceea ce sigur că ar fi regretabil. Eu vreau ca noi să dăm un mesaj puternic şi în Bistriţa-Năsăud, ca de altfel şi în alte părţi ale ţării, să înţeleagă cei care sunt reprezentanţii capitalismului românesc că au în ALDE cel mai puternic susţinător', a mai declarat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a participat vineri, alături de Daniel Chiţoiu, la evenimentul de lansare a candidaţilor ALDE Bistriţa-Năsăud la alegerile locale din 5 iunie, care a avut loc la Palatul Culturii din Bistriţa, în prezenţa a aproximativ 400 de membri şi susţinători. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel