Klaus Iohannis - Victor Ponta: Cum și-au împărțit cei doi voturile pierdute în turul 1

O analiză realizată de CURS/Avangarde arată cum au votat în finală românii care în primul tur au pus ștampila pe alți candidați decât Victor Ponta sau Klaus Iohannis.

Iohannis, victorii zdrobitoare

Aproximativ 93% dintre votanții Monicăi Macovei au votat în turul II cu Klaus Iohannis, față de cele doar 7 procente care l-au preferat pe Victor Ponta. Alegătoriii Elenei Udrea au acordat în proporție de 87% votul candidatului dreptei, în timp ce 13% dintre sufragii au mers către Victor Ponta. Votanții UDMR au pus ștampila pe Klaus Iohannis în marea lor majoritate - aproape 88%, față de cele doar 12 procente care l-au preferat pe candidatul PSD-UNPR-PC.

Vezi și: Klaus Iohannis, ales președinte: Bucureștiul a acoperit Moldova, Transilvania a acoperit Muntenia

Ponta, câștigător la limită

De partea cealaltă, 69,83% din electoratul lui Călin Popescu Tăriceanu din primul tur i-au acordat votul lui Victor Ponta în turul II. Dintre alegătorii lui Dan Diaconescu, 53% au optat pentru Victor Ponta, în vreme ce doar 51% din votanții lui Vadim Tudor au respectat îndemnul acestuia și au pus ștampila pe candidatul PSD-UNPR-PC.

1.610.883 la 874.555 pentru Iohannis

"Dacă facem un calcul în voturi, luându-i în calcul pe votanții Elenei Udrea, Monicăi Macovei, ai lui Kelemen Hunor, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Diaconescu și Vadim Tudor din turul I, putem vedea că Victor Ponta a atras în turul II de la aceștia 874.555 de voturi, în timp ce Klaus Iohannis a atras 1.610.883 de voturi. Putem trage concluzia că Iohannis a reușit să atragă dublu față de contracandidatul său de la ceilalți candidați din primul tur", au arătat cei care au realizat cercetarea.

Citește și: Klaus Iohannis, primul politician român cu peste 1 milion de prieteni pe Facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel