Urmărește emisiunea live


Alina Gorghiu explică de ce a acceptat cererea lui Liviu Dragnea

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a prezentat, luni, motivele pentru care a răspuns favorabil solicitării liderului PSD Liviu Dragnea, pentru întâlnirea politică de joi pe Codul fiscal. Liderul liberal a explicat că cererea președintelui social-democrat se suprapune pe dorinţa PNL și a arătat că, în opinia sa, ”acest cod nu trebuie să aibă o etichetă: Victor Ponta, PSD, PNL”.

Citește și: Codul fiscal. Liviu Dragnea a discutat cu Alina Gorghiu

"Nu a fost nimic senzaţional, este un demers firesc (n.r. - întâlnirea de joi între liderii partidelor pe Codul fiscal). Lăsând bucătăria PSD deoparte, ideea de dezbatere şi de acord politic a fost avansată de PNL încă de acum o lună (...). Astăzi, la Senat, s-a întâmplat un lucru nu foarte sănătos, în vreo trei comisii, în care majoritatea este a PSD, se uitase acest acord tehnic stabilit de toate partidele politice săptămâna trecută şi mă bucur că raţiunea a învins şi amânat această dezbatere. Probabil că deznodământul din plenul Senatului ar fi fost acela de a respinge cererea de reexaminare şi, practic, o nesocotire a acordului tehnic, drept pentru care găsesc oportun acel demers făcut de PSD, prin vocea lui Liviu Dragnea, şi eu cu Vasile Blaga vom participa joi la consultările politice şi sunt destul de optimistă că vom agrea o formă a Codului fiscal care să genereze stabilitate", a declarat Alina Gorghiu, luni seară, la Digi24, citată de Mediafax.

Ea a menţionat că PNL a răspuns favorabil solicitării lui Liviu Dragnea, pentru că aceasta se suprapune pe dorinţa liberalilor. Alina Gorghiu a transmis că este optimistă în privinţa rezultatelor discuţiei, adăugând că "personajele care erau uşor populiste" au fost scoase în afară de cei din PSD.

"Am răspuns favorabil la solicitarea lui Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al PSD, pentru că se suprapune pe dorinţa noastră. Cred că acest Cod fiscal nu trebuie să aibă o etichetă: Victor Ponta, PSD, PNL. Pe de parte, este un Cod fiscal de care ar trebui să profite întregul mediu de afaceri, cetăţenii României, de aceea avem întreaga disponibilitate pentru absolut orice demers pentru a vedea obiectivul nostru de a avea un Cod fiscal pe cel puţin 10 ani că este îndeplinit", a continuat Alina Gorghiu.

Vezi și: Sondaj de ultimă oră: Cum stau partidele, Iohannis și Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel