Urmărește emisiunea live


George Lixandru: Cu un Iohannis nu se face primăvară

Mulți români și-au arătat entuziasmul după ce au văzut că Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale, iar Klaus Iohannis a câștigat funcția supremă în stat.

George Lixandru, jurnalistul care a stat câteva săptămâni în greva foamei, spune că lucrurile nu sunt atât de simple cum par la prima vedere. Ziaristul atrate atenția că nu a fost vorba despre un vot anti-PSD și nici un vot anti-Ponta, ci unul anti-sistem.

VEZI ȘI: Iohannis, interviu la Antena 3. "Nu văd o problemă în asta"

"În fapt, toată furia acestui vot nu a fost împotriva lui Ponta și a PSD, ci împotriva sistemului. Instituțiile conduse de același soi de indivizi primitivi și aroganți, care au uitat cum și cine le-a dat puterea? Este ridicol și dacă te gândești", scrie George Lixandru pe blogul personal.

De asemenea, ziaristul buzoian mai scrie: "Ceea ce nu înțelegem noi, românii, este că o schimbare nu se face cu o floare. Cu un Iohannis nu se face primăvară! Ne-a demonstrat asta istoria recentă, atunci când l-am ales pe Traian Băsescu pentru prima oară președinte, ne demonstrează haita de lupi care se regrupează acum în jurul președintelui ales. Toată poleiala schimbării se duce odată cu instalarea la putere a noilor aleși, dând la iveală aceleași figuri care, în numele cinstei, își consolidează averile cu bani publici, aceiași ipocriți care vorbesc de funie în casa spânzuratului, aceleași cumetrii cu gura plină și mânjită de zoaiele meselor îmbelșugate.

De altfel, schimbarea este dorită doar de populație, partidele românești orbitând în jurul unui sistem de interese dispus și capabil să arunce interesul public peste bord, la prima ocazie. Au în comun compromisul, năravul de a se dedulci cu banul public și înclinația de a-i înțelege și ierta pe păcătoși. Cu asemenea oameni, schimbarea nu are cum să aibă loc. Cine sa o facă? Cei care sunt, la rândul lor, creațiile fostelor guvernări? Cine să modifice percepțiile bieților români despre societate, implantate în conștiința lor de PCR-PSD-PDL-PNL? Noi, niște bieți idea­liști și naivi, care am deșteptat niște așteptări utopice bazându-ne doar pe un entuziasm de moment, stimulând astfel energii care s-au epuizat fără rost?".

Sursa: Gazetalubuzoianu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel