Ce nu a îndrăznit Victor Ponta să facă și a făcut Klaus Iohannis

ponta-iohannis
ponta-iohannis

Victor Ciutacu reacționează pe blogul personal după ce Klaus Iohannis l-a propus pe Luca Niculescu pentru funcția de ambasador al României în Franța.

Victor Ciutacu susține că, spre deosebire de Klaus Iohannis, Victor Ponta nu a "îndrăznit" să propună vreun jurnalist considerat aproape de el pentru funcția de ambasador.

"Jurnalistul Luca Niculescu, redactor sef al RFI si realizator de emisiune la Digi 24, va fi noul ambasador al Romaniei la Paris. Propunerea apartine lui Klaus Iohannis, cel care, de altfel, a si decorat, de 1 Decembrie, postul de radio condus redactional de Luca Niculescu.

Ziaristul nominalizat, specializat in politica externa, este unul dintre putinii carora presedintele Romaniei le-a acordat interviuri si, dupa Emil Hurezeanu, apropiat al lui Klaus Iohannis si autor si el al unor convorbiri televizate cu seful statului tot la Digi 24, numit ambasador in Germania, devine al doilea reprezentant diplomatic de rang inalt al breslei. Digi 24 este un post tv de stiri parte a unui trust de presa care i-a fost favorabil lui Klaus Iohannis in duelul electoral cu Victor Ponta si care a sponsorizat intalnirea presedintelui cu romanii din Spania.

Dintre jurnalistii carora seful statului le acorda interviuri de cand s-a mutat de la Sibiu la Bucuresti, numai Rares Bogdan, realizator de emisiune la Realitatea TV, nu a fost inca nominalizat pentru ocuparea unei functii politice importante. In timpul mandatului sau la Palatul Victoria, Victor Ponta a fost, pur si simplu, calcat in picioare de presa cand l-a numit pe fostul sau purtator de cuvant, jurnalistul de televiziune Andrei Zaharescu, in functia de consul general al Romaniei la Cape Town, pe motiv ca i-ar fi oferit acestuia, lipsit de experienta diplomatica, o sinecura banoasa. Fostul premier nu a avut, insa, indrazneala sau dorinta de a propune ambasador vreunul dintre ziaristii considerati apropiati de el", scrie Victor Ciutacu pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel