Urmărește emisiunea live


ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Câți cetăţeni cu drept de vot sunt înscrişi în Registrul electoral

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral pe 5 septembrie este de 18.273.047, cu 4.325 mai puţini faţă de ultima informare publică, din 4 august, când erau înregistraţi 18.277.372 de alegători, informează Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), într-un comunicat transmis luni Agerpres. 

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Potrivit AEP, diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia şi a importului de date de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

'Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare.

Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară', precizează AEP.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Autoritatea Electorală Permanentă aminteşte că persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel