Bucureștiul, blocat. Ce face un consilier general într-o situație fără precedent- Exclusiv AUDIO

Primăria Municipiului București (PMB) este blocată. Primăria nu mai poate plăti salariile a 20.000 de angajați cu primarul și directorul economic arestați. Prefectul nu poate emite ordinul de suspendare din funcție a primarului Sorin Oprescu până când instanța nu decide definitiv arestarea preventivă. 

PMB este într-o "situație de avarie". O spunea, luni, viceprimarul Dan Darabonț. El a declarat că "Interimatul este o decizie politică, nu o simplă competiţie electorală şi, faţă de situaţia de avarie în care ne aflăm, cred că este necesar un consens la nivelul CGMB, o ierarhizare a priorităţilor strict în interesul bucureşteanului, care să ne permită să ieşim cu bine mai ales din aceste luni de iarnă care urmează, altfel mi-e teamă că vom da greş".

"Este o situaţie foarte grea în care ne aflăm şi, dacă nu lăsăm la o parte competiţiile politicianiste şi lupta între majoritate şi minoritate sau între Primăria Generală şi primăriile de sector, nu vom reuşi. Este vorba despre a asigura pentru cetăţenii Bucureştiului servicii publice, mă refer la salubrizare, distribuţia de energie termică, transport public în primul rând, astfel încât să depăşim cu bine această perioadă", a mai afirmat viceprimarul. Pe termen scurt, prioritatea celor rămași la conducerea primăriei este plata salariilor, a 20.000 de salarii. 

Între timp, Simona Crețu, consilier general al municipiului București, anunță: "Dragii mei, miercuri, 9 septembrie, țin un curs despre legea atracției universale. Am analizat melodiile si ele ne arată cum creează universul ceea ce noi trimitem prin gând/cuvânt". 

Întrebată despre conferința pe care urmează să o țină, Sorina Crețu a răspuns: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel