Băsescu cere întâlnire cu șefii din Justiție pe care i-a numit

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că intuiește miza valului de arestări din ultima perioadă, dar preferă să nu se pronunțe public, arătând că ar vrea în schimb să aibă o întâlnire cu șefii din Justiție pe care i-a numit din calitatea de șef al statului.

"Am marea rugăminte să mă înțelegeți. Știu de ce, intuiesc de ce, dar nu vreau să spun public. Aș vrea să am ocazia să discut cu cei pe care i-am numit. Să le spun 'nu e în regulă, mi-am asumat când v-am numit. Mi-am asumat probitatea voastră. Vreau să am ocazia să le-o spun în față", a declarat Băsescu, joi seară, într-o intervenție telefonică la B1 Tv, întrebat care este miza acțiunilor în forță ale procurorilor.

"Eu intuiesc motivațiile, dar nu vreau să le spun public acum. Mi-ar face plăcere să pot discuta pentru că eu mi-am asumat numirea repetată a unor oameni în fruntea jusției", a continuat Băsescu.

Întrebat dacă afirmațiile lui se traduc într-o invitație concretă către șefii Justiției, fostul președinte a răspuns: "Nu. O să încerc... E problema mea. Am dat o explicație de ce nu vreau să mă pronunț acum".

"Veți încerca să cereți o întrevedere dnei Stanciu și dnei Kovesi", a insistat moderatorul. "Dacă va fi posibil", a spus Băsescu. "Nu am pretenția să mi-o și acorde, că s-ar putea să nu fie de acord să-mi acorde o audiență".

Bogdan Chirieac: Cum l-a făcut Kovesi "mic de tot" pe Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel