Ziare, la zi: Ce-și face Dan Turturică, scuze, cu mâna lui

Un om moare și ajunge la Sf.Petru! Pe pereți vede numai ceasuri și îl întreabă ce e cu ele. Sunt ceasurile minciunii și fiecare are câte unul. Când spune o minciună, limba ceasului avansează cu o oră, răspunse Sfântul. Dar ceasul care nu se mișcă, întreabă omul? E de la maica Tereza, precizează Petru. Dar ceasul lui Boc unde este? E în camera lui Iisus. Îl ține pe post de ventilator!

 Uite ce bancuri circulă pe Internet. De aia îmi place de Băsescu. Dacă se va vedea vreodată cu Sf. Petru, o să-i arunce în față ca babei de la Săucești: ”Încetaţi să minţiti, că nu vă mai ascult!”.  Și când spun ”dacă” nu o fac fiindcă m-am gândit că are bilete la all inclusive-ul concurenței, ci fiindcă eu cred că e nemuritor. Cel puțin așa ne lasă Gândul să înțelegem:” O inundație ca în 2008 vine odată la 150 de ani, una ca în 2010 apare o dată la 200 de ani”. Numai în ultimii doi ani ai mandatelor băsesciene au zburat din viața românilor trei secole și jumătate. Iar după 2014, ar fi vrut să se facă premier, ca Putin.

Rodica Ciobanu face, în Gândul, un joc periculos pentru care în Africa de Sud ar primi cartonașul roșu. Într-un editorial care, pe final, prezintă ruptura dintre Băsescu și popor (țățisme, reproșuri, ceartă cu oamenii etc.) ea strecoară ideea că președintele ar fi dispărut o săptămână din viața publică fiindcă s-a supărat pe Boc. Chipurile, măsura de a crește TVA e luată de micul gânditor de la Palatul Victoria, de capul său, în ciuda președintelui, care dorea ”impozitarea pensiilor sub 1000 de lei”. Orice om care gândește cu propriul creier, nu cu creierului statuetei de la Hamangia, a văzut că Băsescu i-a dat o mână de ajutor pemierului, lăsând-ul să se afirme ca mare strateg ISU. Unde mai pui că aiureala cu impozitarea amărâților e o băsneală la care nu s-a gândit nici măcar Vlădescu. Scopul dezinformării este să dea o gură de oxigen băsiștilor frenetici, care au nevoie de încurajări: vezi, dom’le, că Băsescu n-a vrut să ne ardă cu TVA, e Boc de vină. Cam așa explica și Securitatea de ce o duc românii prost: nu știe tovarășul Ceaușescu că sunt lipsuri, îl minte tovarășa Elena. Acum, de Elena nu te poți atinge, Boc e țapul ispășitor perfect. Sau mai degrabă cerbul lopătar ispășitor, dacă îți mai amintești ce bine încărca sacul ăla cu nisip.

La România Liberă lucrează omul Rodicăi Culcer, de la TVR. Exact, Dan Turturică. La TVR a venit omul lui Băsescu, Alexandru Lăzescu. Care a pus-o, imediat, directoare a știrilor pe Rodica Culcer. Putem spune, luând-o din om în om, că Turturică e omul lui Băse? Nu, dar după ce citim editorialul de azi, da! Întâi, Dan ne arată că apele au făcut victime și în Polonia și în Franța. ”Ce ne face pe noi cu adevărat unici nu este dimensiunea diluviului, nu sunt nici dramele celor loviţi de tragedie, ci modul în care reacţionează cei care nu sunt afectaţi direct, spectatorii: văicăreala, vacarmul, patetismul împins la limita suportabilităţii, lipsa de luciditate, sumele infime donate pentru sinistraţi”. Deci presa se văicărește. Mai continui? De vină pentru tragedie e PSD, cam asta ar fi concluzia. Iar finalul se vrea filozofal: ”Apa vine din cer. Dar, de murit, murim unii de mâinile celorlalţi. Sau chiar de ale noastre”. Ce-și face Turturică, scuze, cu mâna sa nu e deci lucru manual, e harakiri.

Puterea dezvăluie cum a închiriat Radu Berceanu complexul Astoria, de la Snagov, cu prețul unei garsoniere. Un hotel, câteva vile și bungalouri, o piscină  și o curte imensă au fost date cu dedicație unui SRL de apartament, pentru 50 de bani pe metru pătrat. Ce fraier Videanu să-și ridice viloiul cu banii din borduri, pe terenul bisericii, colț cu cimitirul, când putea Berceanu să-i dea pe juma de preț Astoria. Doar dacă ies morții din cimitirul Cioflinceni prin piscină, a făcut Videanu o afacere. Poltergeist i-a adus lui Spielberg cel puțin 200 milioane de dolari, la prețurile din 1980.  

Click spune că Cheeky Girls au scos 4000 de euro de la ProTv ca să filmeze în Deltă emisiunea ”Serviți, vă rog!”. Tabloidul le poreclește ”Gemenele-dinamită din Cluj”. Cum adică ”dinamită”? O vrea să sugereze că sunt proaste de bubuie? În cazul ăsta, cred că mai dinamită e cine dă 4000 de euro, adică Sârbu, nu cine cere.

În Libertatea, Anna Lesko spune că bărbatul care îi va fura inima nu trebuie neapărat să fie o persoană cunoscută. Să meargă două stații cu autobuzul! Bărbatul care îi va fura tot  ce vrea nu va fi cunoscut nici măcar de Poliție.

Evenimentul Zilei a aflat că românii vânează reducerile din magazinele ungurești sau bulgărești. Uite de aia nu sunt bani de diguri, că se duce TVA-ul în Ungaria! Totuși, EvZ scrie și contra puterii: ”Statul îngroapă firmele cu și mai multă birocrație”. Și ține cont că, în România, zici Băsescu, zici L'estate c’est moi. Și greșești. Articolul n-a fost un atac la adresa  președintelui. Cred că Bobby vroia să-și mai deschidă o firmă și i-au cerut prea multe hârtii. De ce-ar vrea un Păunescu să-și facă firmă? Nu ai citit mai sus că se dau din nou hoteluri aproape gratis?

Tricolorul prezice că Videanu va cădea în curând, fiindcă n-a reușit să pornească exploatarea de la Roșia Montană. Cam greu de crezut că Videanu a intrat în dizgrație. La inundații, Băsescu a preferat să se certe cu poporul pentru ministrul Economiei, în loc să profite când un om l-a întrebat : ”Dar  pentru vila lui Videanu, de unde bani”? Președintele a replicat, cu arțag: ”Nici când ne ajunge apa la gură nu ne lăsăm de politică!”. Asta e! Iliescu a spus că va ieși din politică doar cu picioarele înainte. Videanu, dacă politica e o vilă, nu va ieși niciodată din ea. N-ai văzut că s-a abrogat legea ANI?

Adevărul insistă că ”Lupta pentru supraviețuire continuă”. Parcă se rezolvase cu pensiile, mi-am zis, până să mă prind că-i vorba de Rahan… și, din păcate, asta-i singura chestie interesantă din Adevărul.

Jurnalul Național face radiografia ”găștii de la Oradea”, adică a echipei UMDR-PDL care conduce Ministerul Sănătății. Una dintre afacerile puse la cale de gașcă este cea cu factor de coagulare pentru hemofilici, în valoare de 30 milioane de euro.”În piaţă au intrat, ţinându-se de mână, trei mari actori: Baxter AG Austria, CSL Behring AG Germania şi Wyeth Ltd Anglia”, scrie Jurnalul. Astfel, se profilează o "frăţie" care să scoată de pe piaţă un medicament mai ieftin (neprofitabil pentru marile companii) pentru  un altul de trei ori mai scump. Șmenul se petrece la scurtă vreme după ce Asigurările au început să compenseze doar medicamentele ieftine. De ce să scoată doar Videanu bani cu Poltergeist? Cseke Attila nu poate face și el un remake după Contele Dracula, care nu mai suge sânge, că nu-i modern, ci factor de coagulare?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel