Zi grea la DNA: Trimiteri în judecată pe bandă rulantă

Procurorii anticorupţie au finalizat astăzi, vineri, mai multe dosare de urmărie penală, ceea ce a condus la trimiterea în judecată a mai multor persoane.

Administrator de firme, complicitate la evaziune; prejudiciu - 5 milioane de lei

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Florin Falcă, la data faptei administrator al unor societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, prin care ar fi creat un prejudiciu de peste cinci milioane de lei. 'În perioada 1 noiembrie 2008 - 30 noiembrie 2010, inculpatul Falcă Florin, (...) a emis 533 de facturi fiscale fictive, în numele societăţilor pe care le reprezenta, către firmele controlate de persoana respectivă", spun procurorii.

În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare, ce aparţin inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeş.

Avocat trimis în judecată pentru complicitate la şantaj

Procurorii DNA Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Ionuţ-Bogdan Sas şi Alina Patricea Libotean pentru comiterea infracţiunii de şantaj şi a lui Emil Blaga, la data faptei avocat în cadrul Baroului Maramureş, pentru complicitate la şantaj, potrivit unei sinteze a DNA privind dosarele soluţionate în decembrie 2017. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în intervalul 21 decembrie 2016 - 16 martie 2017, inculpaţii Sas şi Libotean, beneficiind de ajutorul avocatului, au exercitat acte de violenţă fizică asupra unei persoane (parte vătămată) şi au ameninţat-o cu divulgarea unei împrejurări care i-ar fi afectat imaginea în faţa familiei şi la locul de muncă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Timişoara.

Reprezentanţii unei societăţi, evaziune de peste 1,2 milioane de euro

Procurorii DNA Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a reprezentanţilor unei societăţi comerciale - Raul Dan Muntean şi Vlad Ionuţ Gugura - pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. 'În perioada mai 2012 - februarie 2013, inculpaţii Muntean Raul Dan şi Gugura Vlad Ionuţ, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, au desfăşurat operaţiuni comerciale constând în achiziţia, din spaţiul intracomunitar, a unui număr total de 599 autovehicule (ulterior revândute pe teritoriul naţional) omiţând, în totalitate, evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a acestor operaţiuni', se arată într-o sinteză a DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj.

Ofiţer MAI, complicitate la luare de mită şi trafic de influenţă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Eduard Paul Ciobanu, la data faptelor angajat al unei societăţi comerciale şi membru al comisiei de evaluare/licitaţie, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, Ionel Badea, la data faptelor ofiţer de poliţie în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, şi Răzvan Viorel Poppa pentru complicitate la infracţiunile menţionate. Potrivit anchetatorilor, în perioada aprilie - iunie 2013, în contextul organizării de către o societate comercială a unei licitaţii privind atribuirea unui contract de transport persoane, Eduard Paul Ciobanu, în calitatea sa de membru al comisiei de evaluare/licitaţie, i-a pretins administratorului uneia din firmele participante (martor în cauză) 10% din valoarea contractului (946.700 euro) pentru a-l câştiga.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Florin Guşter, administratorul societate, evaziune peste 4 milioane de euro

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Florin Guşter, administrator de firmă, pentru trafic de influenţă şi evaziune fiscală, prin care ar fi creat un prejudiciu de peste patru milioane de euro. Conform unei sinteze a DNA privind dosarele soluţionate în decembrie 2017, în perioada ianuarie 2011 - iunie 2016, firma SC Iulia Flores SRL, reprezentată de Florin Guşter, a evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale operaţiuni fictive de achiziţii de mărfuri de pe piaţa internă, în vederea diminuării obligaţiilor fiscale aferente operaţiunilor derulate.

În cauză s-a instituit sechestru asigurător asupra sumelor de bani şi asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatului Florin Guşter. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a transmis faptul că se constituie parte civilă în cauză. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

De asemena, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, primarul comunei prahovene Filipeştii de Pădure, Costel Morărescu, şi viceprimarul Vasile-Georgel Surugiu, în legătură cu acordarea nelegală de finanţări nerambursabile de peste două milioane de lei unui club privat de fotbal.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel