Zeci de tone de artificii, scoase de pe piața neagră de polițiști

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Peste 64 de tone de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 1.300.000 de lei, au fost au indisponibilizate de polițiști, în cadrul acțiunii naționale ”Foc de artificii”.

Poliția Română desfășoară acțiunea națională Foc de artificii, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2019 – 2020.

Astfel, în perioada 18 noiembrie – 26 decembrie 2019, polițiștii au derulat 1.260 de activități de prevenire în școli, au controlat 585 de persoane fizice şi juridice autorizate și au efectuat 1.520 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective.

Astfel, au fost depistate 457 de persoane fizice şi juridice neautorizate, fiind constatate 460 de infracţiuni și aplicate 229 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 284.619 lei.

Tone de articole pirotehnice au fost confiscate

De asemenea, au indisponibilizate, în vederea confiscării, 64.154 kg. de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, F4 și P1, în valoare de 1.311.900 de lei și au fost retrase 6 autorizaţii.

Din cauza nerespectării legislației privind articolele pirotehnice, 8 persoane au suferit vătămări, una dintre ele decedând.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Comercializarea către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege a articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy