Urmărește emisiunea live


Winzer: Într-un singur an, guvernul a emis 218 OUG, o medie de aproximativ 18 OUG/lună

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a spus, pe Facebook, că afirmaţii politice de genul „nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19“ nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.
Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a spus, pe Facebook, că afirmaţii politice de genul „nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19“ nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.

Cristian Winzer, avocat, a vorbit despre OUG și un „record”.

Iată ce a scris avocatul Cristian Winzer pe Facebook:

„Într-un singur an, în ”peroada” 04.11.2019 – 12.11.2020, guvernul Orban/Iohannis a emis 218 OUG, cu o medie de aproximativ 18 OUG/lună, ceea ce înseamnă un RECORD în materie. L-ați auzit cumva pe domnul Iohannis spunând că “O imensă problemă a apărut pe parcursul guvernărilor peneliștilor și, între timp, știm ce vrea PNL și cum acționează. Această imensă problemă, în felul în care guvernează PNL, sunt OUG”? 

Sau poate a spus măcar că “(…) instrumentul OUG a fost COMPLET DENATURAT și folosit ABUZIV de către Guvern, fără evaluarea impactului (...). Folosirea în continuare a OUG în lipsa unor situații extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, în domenii precum administrație publică sau economie, reprezintă UN MOD PROFUND GREȘIT de înțelegere de către Guvern a votului românilor din 26 mai (...)”? Să ne amintim ce spunea domnul Ludovic Orban în noiembrie 2019, în discursul susținut în Parlament, la învestirea guvernului: ”Stimați colegi, în cazul în care ne veți acorda încrederea, vreau să știți un lucru. Guvernul nostru va readuce raportul dintre Parlament și Guvern la raportul care este stabilit de Constituție. 
VOI EVITA LA MAXIM adoptarea de acte normative prin OUG. 
Voi fi permanent în dialog, comunicare și dezbatere cu Parlamentul României - SINGURA AUTORITATE care are cu adevărat legitimitatea să legifereze, să facă legi. 
NU putem să mai acceptăm ca doi-trei oameni, indiferent că-s premierul sau ministrul sau ministrul avizator, să adopte acte normative PE PICIOR, PESTE NOAPTE, FĂRĂ niciun fel de dezbatere publică (…)”. 

PS: Comisia de la Veneția (Raport din iunie 2019): ”Cel mai alarmant este că guvernul continuă să facă modificări legislative prin OUG. În timp ce Constituția indică în mod clar că aceste acte normative ar trebui să fie măsuri excepționale, legiferarea prin OUG a devenit o rutină. (…) 

Această practică SLĂBEȘTE posibilitatea de verificare a guvernului, este CONTRARĂ principiului separației puterilor în stat și PERTURBĂ stabilitatea legislativă. Comisia de la Veneția solicită autorităților române SĂ LIMITEZE DRASTIC folosirea OUG.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel