Wikileaks: Iliescu, pe lista posibililor candidați la funcția de ministru de Externe, în 1974

ion iliescu dece
ion iliescu dece

Fostul președinte Ion Iliescu s-ar fi aflat în anul 1974 pe lista posibililor candidați la funcția de ministru de Externe, alături de Ștefan Andrei, se arată într-o comunicare trimisă pe patru mai de Ambasada SUA la București către Departamentul de Stat american, Munchen și NATO, potrivit unui document declasificat de Wikileaks, citat de hotnews.ro.

Mesajul diplomatic vorbește despre înlocuirea ministrului de Externe George Macovescu cu Ion Iliescu sau Ștefan Andrei. Cel din urmă va obține funcția de ministru al Externelor, însă patru ani mai târziu, în 1978.

”Zvonul cel mai recent, care este extrem de răspândit, se referă la înlocuirea lui ministrului de Externe Macovescu. Numele vehiculate sunt cele ale lui Ștefan Andrei (care se presupune că-și va îmbina munca ministerială cu aceea de secretar de stat) și, în mod ciudat, Ion Iliescu, fostul secretar de partid care a fost îndepărtat în 1971 după ce Ceaușescu l-a atacat într-o dezbatere pe teme ideologice. De remarcat că zvonurile privind înlocuirea lui Macovescu sunt diseminate în cea mai mare parte de surse bulgare, nu de autoritățile de la București”, se arată în document făcut public de Wikileaks.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel