Vremea până la sfârşitul lunii iunie. Informaţii actualizate de la ANM

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

ANM a actualizat estimările meteo pentru luna iunie 2021.

Estimări meteorologice pentru intervalul 07.06.2021 - 05.07.2021.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 07.06.2021 – 14.06.2021: Valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-vestice, în zona Carpaților Meridionali, dar și în zona Dobrogei, iar în vestul, nord-vestul și în centrul teritoriului va fi deficitar. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021: Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021: Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi local excedentar în jumătatea nordică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021: Mediile valorilor termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Documentul poate fi citit, în întregime, aici. 

Fenomenul care produce vremea mohorâtă. Băncilă (ANM): Atunci, oamenii se întreabă de câte zile nu au mai văzut soarele

Gabriela Băncilă a vorbit despre acei nori care persistă zile întregi pe cer şi fac ca oamenii să se întrebe de câte zile nu s-a mai văzut soarele în anumite zone ale ţării. Sunt acei nori care se produc urmare a unui fenomen meteo foarte interesant, inversiunea termică. 

"Ne aflăm undeva la altitudine, în zona înaltă a munţilor Bucegi şi vedem că faţă de privirea observatorului mai sus sunt nori, dar există şi mai jos de privirea sa. La nivel jos, sau norii de nivel mediu sunt norii stratus. Sunt norii care sunt foarte frecvenţi în timpul sezoanelor de tranziţie sau în sezonul rece. Sunt acei nori care, dacă gradul de umezeală este foarte ridicat, se transformă în ceaţă. Sau când se ridică ceaţa rămâne plafonul acoperit de nori şi, în anumite condiţii, aceşti nori domină cerul, persistă zile în şir, astfel încât ajungem să discutăm de câte zile nu s-a mai văzut soarele la Bucureşti sau într-o anumită localitate. Acea vreme mohorâtă, închisă", a explicat, la DC News, Gabriela Băncilă.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy