Vremea în weekend și luni, 13 - 15 august. Averse și descărcări electrice. Prognoza meteo: Unde va fi soare și vreme bună

foto pexels
foto pexels

Mini-vacanța prilejuită de sărbătoarea legală din 15 august nu vine cu vreme bună în toată țara. 

15 august este zi liberă legală, fiind Adormirea Maicii Domnului. Aceasta pică luni, iar românii au dat startul mini-vacanței încă de astăzi. Dar veștile de la Administrația Națională de Meteorologie nu sunt chiar cele mai bune. Temperaturile vor continua să se mențină în jurul maximei de 30 de grade, dar vor fi și ploi. La ora editării acestei știri (vineri, 22:30) sunt nori în special în nordul țării. Temperaturile, la această oră, sunt între 17 grade și 26, mai cald fiind în sud și sud-est. 

Sâmbătă, pe litoral, se anunță cer variabil și temperaturi cuprinse între 21 și 28 de grade. Deci vreme tocmai bună pentru plajă! Litoralul este o alegere excelentă pentru această mini-vacanță. Dar sâmbătă, vremea va fi frumoasă în mare parte din țară, cu cer variabil și maxime până la 32 de grade Celsius (București), 30 de grade (Craiova), 31 de grade (Râmnicu Vâlcea, Arad), 29 de grade (Cluj-Napoca). Ploile își vor face simțită prezența în nord-estul țării, unde maximele nu vor depăși 27 - 28 de grade, în Iași și Botoșani. Cerul va fi temporar noros, iar ploile vor fi slabe, conform hărții ANM.

Duminică, ploile se extind în mare parte din țară, unde maximele vor fi sub 30 de grade de această dată. Vom avea 27 de grade în Craiova, 29 în Râmnicu Vâlcea și Cluj Napoca, 28 în Sibiu. Meteorologii prognozează cer noros, averse și descărcări electrice. 

În vest, pe litoral și-n Capitală, cerul se anunță în continuare variabil și temperaturile ridicate (31 de grade în Capitală și-n Arad, 28 în Constanța). 

Luni, 15 august, Craiova scapă de ploi, dar vestul, sudul și sud-estul țării nu scapă de căldură! Vor fi maxime de peste 30 de grade Celsius. În restul țării, va continua să plouă, iar temperaturile maxime se vor menține în jurul a 27 - 29 grade Celsius. 

Prognoza meteo 15 august - 12 septembrie 2022

Prognoza meteo pentru săptămâna 15 - 22 august 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va în general excedentar în jumătatea estică a țării, precum și la munte, dar și local deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Prognoza meteo pentru săptămâna 22 - 29 august 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 29 septembrie - 5 septembrie 

Temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 5 - 12 septembrie 

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.

Zilele libere legale rămase în 2022

30 noiembrie (miercuri) - Sfântul Andrei

1 decembrie (joi) - Ziua Națională a României

25 decembrie (duminică) - Crăciunul

26 decembrie (luni) - Crăciunul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel