Vremea, în ianuarie, în Dobrogea, Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș. Cald la început, apoi frig și precipitații

Vreme / Foto Pexels
Vreme / Foto Pexels

Meteorologii transmit că vremea caldă pentru această perioadă a anului va mai ține câteva zile.

În Banat, până în data de 5 ianuarie, temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor de 14 grade și ale minimelor de 6 grade, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă din an. După această dată, vremea se va răci semnificativ, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între 4 și 6 grade, iar a celor nocturne între -2 și 0 grade. Condiții pentru precipitații temporare vor fi după data de 5 ianuarie, cu probabilitate mai mare însă în intervalul 8-10 ianuarie.

În Crișana, în primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor de 13 grade și ale minimelor de 6 grade, valori cu mult peste mediile multianuale specifice perioadei. Ulterior, vremea se va răci semnificativ, însă valorile termice se vor apropia de normele perioadei. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între 3 și 6 grade, iar a celor nocturne între -3 și 0 grade.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, temperatura aerului va marca o creștere mai ales la valorile diurne, spre medii ale maximelor de 13 grade și ale minimelor în jurul a 2 grade, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă din an. După data de 5 ianuarie, vremea se va răci semnificativ, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va avea variații până la sfârșitul intervalului între 1 și 4 grade, iar a celor nocturne între -6 și -1 grad. Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în zilele de 5 și 6 ianuarie și după data de 8 ianuarie.

În Maramureș, la începutul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor de 11 grade și ale minimelor de 5 grade, valori cu mult peste normele perioadei. După această dată, vremea se va răci semnificativ, însă valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între 2 și 5 grade, iar a celor nocturne între -4 și -2 grade. Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în intervalul 3-5 ianuarie și după data de 8 ianuarie.

În Moldova, în primele zile ale intervalului, temperatura aerului va marca o creștere mai ales la valorile diurne, până la medii ale maximelor de 13 grade și ale minimelor în jurul a 4 grade, valori ce vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. După data de 5 ianuarie, vremea va intra într-un proces de răcire, semnificativă la început, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va avea variații, până la sfârșitul intervalului, între 1 și 4 grade, iar a celor nocturne între -4 și 0 grade.

În Dobrogea, la începutul intervalului, temperatura aerului va fi în creștere spre medii ale maximelor de 13 grade și ale minimelor de 6 grade. Apoi, până în data de 7 ianuarie, vremea se va răci, iar media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne la 3 grade. După această dată, temperatura aerului va avea variații până la sfârșitul intervalului, iar media regională a maximelor va oscila între 3 și 8 grade, iar a minimelor între -2 și 5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în perioada 8-10 ianuarie.

În Muntenia, în primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în creștere spre medii ale maximelor de 14 grade. Minimele termice vor avea ușoare variații în jurul a 3 grade. Apoi, până în data de 7 ianuarie, vremea se va răci, iar media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne la 0 grade. După această dată, temperatura aerului va avea variații până la sfârșitul intervalului, iar media regională a maximelor va oscila între 3 și 6 grade, iar a minimelor între -3 și 3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după data de 8 ianuarie, dar mai ales în intervalul 8-10 ianuarie.

În Oltenia, temperatura aerului va avea tendința de scădere pe aproape tot parcursul intervalului, semnificativă însă în intervalul 5-7 ianuarie. La început, valorile termice vor fi cu mult mai ridicate față de normele perioadei; media maximelor va fi de 15 grade, iar a minimelor de 3...4 grade. În data de 7 ianuarie, media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne la 0 grade. Spre sfârșitul intervalului, în medie, maximele se vor situa în jurul a 4 grade, iar minimele vor coborî spre -3 grade.

Vremea la munte

La munte, la începutul primei săptămâni, vremea va fi într-un proces de încălzire, iar temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 6 grade și ale minimelor de 0 grade, valori cu mult peste normele perioadei. După această dată, vremea se va răci semnificativ, însă valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între -4 și 0 grade, iar a celor nocturne între -10 și -5 grade, notează Mediafax. Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în zilele de 5 și 6 ianuarie și după data de 8 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel