Vremea de Paști 2022. Elena Mateescu, director ANM: Se încălzește de vineri. Maxime de 25-26 de grade

foto ilustrativ pexels/ Vremea de Paști
foto ilustrativ pexels/ Vremea de Paști

De joi, temperaturile încep să crească, iar până duminică, de Paști, vor fi maxime între 20 și chiar 26 de grade în România.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat că vremea de Sărbătorile Pascale va fi frumoasă, contrar a ceea ce se spune în popor. Dacă din bătrâni se credea că așa cum va fi vremea în duminica Floriilor, așa va fi vremea și-n duminica de Paști, iată că prognoza spulberă vorba transmisă prin viu grai. Duminică, 17 aprilie 2022, de Florii, a fost înregistrată o răcire accentuată a temperaturilor în toată țara, cu 15 grade mai puțin față de ziua precedentă, și a plouat. Vremea rece continuă și-n primele zile ale acestei săptămâni, Săptămâna Mare. Și totuși, de Paști se anunță vreme bună, cu temperaturi maxime de peste 20 de grade. 

De vineri, se încălzește. Temperaturi și de 25 de grade de Paști

”Vremea se îndreaptă de la sfârșitul acestei săptămâni și mai ales de sâmbătă, când vorbim, la scara întregii țării, de temperaturi cuprinse între 5-10 (minime n.r.) până la valori de 23-24 grade Celsius în sud-estul țării. Vor fi 22-23 de grade în București. Duminică, vor fi temperaturi chiar mai ridicate de până la 25 - 26 de grade, local în sud-estul țării. 

Zile de vreme rece

Până atunci, vorbim despre o vreme deosebit de rece pentru această perioadă din calendar, cu nopți și dimineți reci, cu valori preponderent negative în special în zonele centrale și nordice, unde vom consemna temperaturi de până la -7 grade. Vor fi 5 grade doar în partea de sud-est a țării.  

Prognoza pentru marți, 19 aprilie

Mâine contăm pe maxime, la scara întregii țări, între 7 și 12 grade, miercuri 7-15 grade, joi până la 19 grade, iar de vineri vom avea deja maxime de 22 de grade” a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3. 

Pentru ziua de 1 mai 2022 sunt așteptate temperaturi între 20 și 25 de grade. În Capitală, sunt așteptate temperaturi de 24-25 de grade, iar în Constanța 18-20 de grade. La munte, ar urma să avem maxime 14-15 grade în ziua de 1 mai. 

Citește și: Val de aer polar în România. Prognoza meteo pe următoarele 4 săptămâni

Prognoză ANM: Cum va fi vremea de Paște și de 1 mai 2022

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel