Urmărește emisiunea live


ANM Prognoza meteo - Vremea marți, 25 iunie

Prognoza meteo de azi arată că vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar disconfortul termic se va accentua dupã-amiaza.

La prânz, în zonele de câmpie şi de podiş, pe arii relativ extinse indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi.

În sudul şi sud-estul ţãrii, precum şi la munte, în a doua parte a zilei şi în primele ore ale nopţii, instabilitatea atmosfericã va fi temporar pronunţatã şi se va manifesta prin accentuarea înnorãrilor şi perioade în care local se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi posibile cãderi de grindinã, iar cantitãţile de apã ce se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor depãşi 15...25 l/mp şi pe arii restrânse 35 l/mp.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile de scurtã duratã însoţite de descãrcãri electrice şi de unele intensificãri ale vântului îşi vor face apariţia doar pe spaţii mici, cu o probabilitate mai mare în centru.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 34 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 13 şi 24 de grade. Presiunea atmosferică va creşte uşor.

Amintim că luni ANM a emis o avertizare meteo de tip cod portocaliu, care semnalează instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate, până pe 25 iunie(ora 23:00).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel