EXCLUSIV  Vosganian, semnal de alarmă despre conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan: Despre asta e vorba. Principalul adversar

Varujan Vosganian
Varujan Vosganian

Varujan Vosganian a vorbit, la DC News, despre escaladarea de acum aproape două săptămâni a conflictului militar dintre Armenia și Azerbaidjan în ceea ce privește disputa în regiunea Nagorno-Karabah din Caucazul de Sud. 

Varujan Vosganian, scriitor şi politician de origine armeană, a atras atenţia asupra faptului că în ceea ce priveşte acest conflict, Azerbaidjanul se bucură de sprijinul făţiş al Turciei. 

"De data asta, Azerbaidjanul se bucură de suportul Turciei. Un suport explicit.  Erdogan nici măcar nu a ascuns acest lucru. E vorba aici de reînvierea unei filosofii periculoase care se cheamă panturcismul în care se vorbeşte despre crearea unui imperiu care să reunească toate popoarele de origine turcică: turcii, azerii, turkmenii şi aşa mai departe. O filosofie care a apărut la sfârşitul Primului Război Mondial.

Ulterior s-a estompat, a trecut în kemalism şi s-a estompat. Practic, adversarul Armeniei este acest panturcism, această reuniune între Azerbaidjan, Turcia şi elemente mercenare fundamentalist islamice turkmene din Siria", a declarat, la DC News, Varujan Vosganian.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel