Vladimir Ionaș: "Nesimțitule! Sper să vină ziua în care prostia va durea. Să urli de durere"

Vladimir Ionaș
Vladimir Ionaș

Vladimir Ionaș trage un semnal de alarmă cu privire la respectarea regulilor minime pentru evitarea răspândirii coronavirusului: purtarea măștii în spațiile închise și distanțarea socială. 

Sociologul a transmis un mesaj foarte dur: 

"Exista sau nu exista virusul? Este atat de periculos pe cat se spune sau nu? Din punctul meu de vedere fiecare poate crede ce vrea și poate dezbate pana apare un nou subiect important.

Problema intervine atunci când trecem de la a crede, de la a dezbate, la nesimțire.

Am fost unul dintre cei care a spus ca industria Horeca are nevoie de ajutor. Ca trebuie repornita.

Zilele acestea mi-au demonstrat ca daca oamenii sunt nesimțiți, tu, hotel/restaurant esti la fel de nesimtit. Iar tu, Guvern, care te lauzi, iti asumi merite, ameninti si strigi, ești si mai nesimtit.

În spatiile închise, conform legilor, ești obligat sa porți masca.

Atata timp cat peste 50% dintre oameni pot purta masca fără probleme, atata timp cat multi dintre aceștia si-au convins si copiii sa poarte masti in interiorul hotelului, in lift sau pe scări, tu, adultule care nu poți sa iti ții nasul și gura acoperita cand te urci pe mine, esti un nesimtit.

Atata timp cat regulile spun foarte clar ca în lift se urca, in același timp, doar membri ai unei familii, tu, nesimțitule care te urci cu tupeu peste familii cu copii mici, facandu-i pe aceștia sa coboare, sper sa vina ziua în care prostia va durea. Sa urlii de durere.

Tu, hotel, care urlii ca nu te ajuta nimeni, cand ți se da dreptul sa deschizi, fii atat de deștept încât sa iti respecti majoritatea clienților care respecta regulile și atentioneaza-i pe cei care nu o fac. Ca dacă se decide sa se închidă din nou industria, sa nu te aud ca plângi și sa nu aștepți sa iti mai tina partea cineva. Măcar angajații sa ti-i pregătești astfel încât sa respecte toate regulile.

Da, rămân la părerea mea ca principalul merit pentru modul în care a fost ținuta sub control pandemia in tara noastra il are populatia. Pentru ca s-a speriat de ceea ce a văzut în Italia, Spania, Franța. Apoi au început sa vadă ce fac cei care conduc tara asta. Iar nesimțirea se transfera cu usurinta de la conducători la populație. Este acolo, de fapt. E nevoie doar de un mic imbold pentru a o scoate la suprafata.

Ne miram ca Marea Britanie nu ne-a scos de pe lista tarilor ai căror cetateni trebuie sa stea în izolare? Ne miram ca stam la cozi kilometrice la granita cu Grecia? (Apropo, Paralela 45, asa e, ce vedem la tv e fals?)", este mesajul lui Vladimir Ionaș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel