Viorica Dăncilă, poziție fermă la Bruxelles: Nu se justifică o rezoluție

Premierul României, Viorica Dăncilă
Premierul României, Viorica Dăncilă

Rovana Plumb a dezvăluit cele mai importante declarații pe care premierul Viorica Dăncilă le-a făcut la Bruxelles.

"Doamna prim-ministru, trebuie să vă spun, că a susținut că România este pregătită pentru a avea o președinție de succes, reprezentatul grupului Popularilor Europeni a spus că este convins că vom a avea o președinție de succes. Doamna prim-ministru a spus că pentru a construi un proiect european de succes și de consolidare a procesului european, este nevoie de un consens al tuturor forțelor politice.

Așa se explică faptul că este primul prim-ministru care stă de vorbă cu toate grupurile politice din Parlamentul European, având o bună colaborare cu instituțiile europene, astfel se explică și prezența domnului președinte al Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu, care a venit la Bruxelles pentru a discuta cu grupul ALDE, familie politică din care face parte partidul pe care îl conduce.

S-a subliniat că este de o importanță deosebită este modul în care vom aborda și vom ajunge la un acord de principiu pe viitorul buget după anul 2020 al UE, dar și discuții legate de pregătirea viitoarei dezbateri care va avea loc săptămâna viitoare la Strasbourg, în plenul Parlamentului European. În acest sens pot să vă spun că doamna prim-ministru a susținut de la bun început că nu se justifică o rezoluție pe România pentru că practic am venit aici împreună pentru a apăra și a susține România. Dincolo de disputele politice, România este unul dintre, dacă nu cel mai pro-european stat membru și întotdeauna am respectat angajamentele față de Uniunea Europeană, întotdeauna respectăm principiile și valorile care ne unesc. Sigur că am prezentat realitatea, s-a prezentat adevărul pentru a nu mai lăsa orice fel de manipulări sau zvonuri care să conucă la o percepție greșită în ceea ce privește modul în care România abordează principiile statului de drept, principiile și valorile Uniunii Europene", a declarat Rovana Plumb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel