Violonistul Aron Cavassi și pianista Daria Tudor, în cadrul Stagiunii de marți seara de la Ateneu

Aron Cavassi
Aron Cavassi

În 2011, violonistul Aron Cavassi a fost bursier la Academia Menuhin (Elveţia) unde a lucrat cu Liviu Prunaru și Maxim Vengerov.

În 2011, violonistul Aron Cavassi a fost bursier la Academia Menuhin (Elveţia) unde a lucrat cu Liviu Prunaru și Maxim Vengerov. În toamna anului 2014 a fost admis la Universitatea de Arte din Berlin (UdK-Berlin), în clasa de vioară prof. Marianne Boettcher. În anii de studenție a participat la cursuri de măiestrie oferite de Marianne Boettcher (Rheinsberg); Pierre Amoyal (Passau); Boris Kușnir, Christian Altenburger și Serghei Kravchenko (Viena); Remus Azoiţei (Academia de Vară de la Sinaia). În luna ianuarie a acestui an Aron Cavassi și-a făcut debutul public la Berlin, tot în compania pianistei Daria Tudor.


(w670) Daria Tudo

Daria Tudor


În februarie 2015 Daria Tudor trece examenul de admitere la UdK-Berlin, fiind admisă, la pian, la clasa prof. Pascal Devoyon. Urmează şi cursurile de muzică de cameră la clasa prof. Frank Immo Zichner şi Artemis Quartet, precum şi cele de lied, ca acompaniator, la clasa prof. Axel Bauni şi prof. Eric Schneider. În semestrul al II-lea a fost admisă ca asistent-student la clasa prof. Axel Bauni. Este membră a Trioului “Sternin” (alături de violonista Georgeta Iordache şi a violonceliştilor Andrei Ioniţă / Ella Bokor), a Duoului “Presto” (alături de violonista Mao Konishi - Japonia) şi a Trioului „Pyxis” (alături de violonista Mao Konishi – Japonia şi de violoncelistul Haruma Sato - Japonia).

Stagiunea de marți seara


Marți, 30 mai 2017, 19:00 - 21:00, Sala mică

Copilăria Lui Enescu

Aron Cavassi – vioară Daria Tudor - pian

Program:

  • · Eugène Ysaÿe Sonata nr. 2 pentru vioară solo, în la minor, op. 27
  • · Frédéric Chopin Sonata nr. 2 pentru pian, în si bemol minor, op. 35
  • · Ludwig van Beethoven Sonata nr. 7 pentru pian şi vioară, în fa minor, op. 30
  • · George Enescu Impromptu concertant
  • · Camille Saint-Saëns/Eugène Ysaÿe Caprice d'après l'Etude en forme de Valse

Aron Cavassi a început studiul viorii la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice Nr. 3 din Bucureşti, clasa prof. Paul Theodorescu, continuând ca elev al prof. Carmen Runceanu la Colegiul Național de Muzică « George Enescu » din București. În paralel s-a perfecționat prin lecţii private sau participări la cursuri oferite de Alexandru Gavrilovici, Varujan Cozighian, Gabriel Croitoru, Liviu Câșleanu, Dmitri Tombasov (Berlin).

Palmaresul tânărului violonist din anii de școală și liceu numără aproape 50 de premii, majoritatea fiind premii I. şi 'Mari premii', dintre acestea evidențiindu-se Marele Premiu la « Concursul internațional de interpretare muzicală Sigismund Toduţă » - Deva (2010), Marele Premiu al « Concursului naţional de interpretare şi creaţie muzicală Paul Constantinescu» - Ploieşti (2010), Premiul I. la Olimpiada naţională în trei ani consecutivi: 2011 (Cluj-Napoca), 2012 (București) și 2013 (Alba Iulia), precum şi Premiul I. la Concursul de interpretare "Victor Giuleanu" - Bucureşti (2013) și Premiul I. obținut la Concursul internațional "Modest Iftinchi", București. În această primăvară a participat ca bursier SONORO la un workshop internațional de muzică de cameră la Montepulciano.

Daria Tudor s-a născut pe 25 iulie 1997 la Ploieşti. A început studiul pianului în oraşul natal, la vârsta de 4 ani, cu prof. Anca Borcea. Din 2006 se mută la Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti” din Bucureşti, la clasa prof.dr.Adriana Bocăneanu. Încă din 2002 începe colaborarea cu prof. univ. dr.Şerban-Dimitrie Soreanu de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, alături de care Daria se va instrui şi forma pâna în 2014 ca om şi muzician.


Daria îşi face debutul artistic în oraşul natal, în 2002, obţinând premiul I la Concursul Naţional “Paul Constantinescu”. De-a lungul anilor a fost laureată la multiple concursuri naţionale şi internaţionale, amintind aici cele mai recente dintre ele: septembrie 2016 - a XXXII-a ediţie a concursului internaţional "Valsesia Musica", categoria până la 37 de ani, Italia– Premiul Juriului "Giovanni Turcotti"; mai 2016 –Concursul Internaţional "Debut la Filarmonica din Berlin" – Premiul II; aprilie 2016 - Concursul Internaţional de Pian "Delia Steinberg", Spania – semifinalistă; aprilie 2015 - a XVIII-a ediţie Concursul Internațional de Pian din Montrond les Bains, Franţa - secţiunea “Grand Prix”(26 de ani)/ Premiul I; februarie 2015 - a XII-a ediţie a concursului internaţional de pian "Citta di Padova", la secţiunea "Soloists and Orchestra", categoria până la 36 ani – Premiul I, ex-aequo (Padova).

A participat la cursuri de măiestrie susținute de muzicieni celebrii: Grigory Gruzman - Fundația Rachmaninov - Germania, noiembrie 2013, Lea Yoanna Adam - România, septembrie 2014, Andrei Gavrilov - România, octombrie 2014, Cristian Beldi - Germania, martie 2015, Pascal Devoyon şi Rikako Murata - Academia Internaţională de Muzică "MusicAlp" - Franţa, iulie - august 2014 şi 2015, Hakon Astubo - România, mai 2015, Boris Petrushanskz – Germania, octombrie 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy