Victorie pentru micii fermieri, crescători de porci. Ministerul Agriculturii a renunţat la noile reguli

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Micii fermieri care se ocupă şi cu creşterea de porci au obţinut o victorie la Ministerul Agriculturii, după ce au reuşit să convingă conducerea ministerului să nu impună noi reguli. 

”Interdicția reproducerii suinelor în gospodării, așa cum prevede ordinul pe care ministerul Agriculturii se pregătea să-l valideze, constituie o mare capcană întinsă micilor crescători de porci. Pe bună dreptate, crescătorii de suine au întrebat ce fac în situația în care se trezesc cu peste 5 porci fătați, în gospodărie? Îi omoară? La presiunea micilor producători, a primarilor și a asociațiilor care sprijină creșterea tradițională a animalelor, fiind consiliați și îndrumați de deputații PSD, ministerul Agriculturii a cedat și nu a implementat noile reguli”, a declarat deputatul Nicu Niță, conform jurnalbr.ro

Limitarea la cinci a porcilor crescuți pe lângă casă și interzicerea folosirii vierilor pentru reproducere în gospodăriile rurale s-au vrut a fi norme care să țină sub control negoțul de carne la mica înțelegere, deși autoritățile au declarat oficial că aceste măsuri sunt luate în contextul răspândirii prestei porcine africane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel