Victor Negrescu avertizează Parlamentului European asupra politizării planurilor de redresare și reziliență

Victor Negrescu, apel către CJ Alba și Muzeul Național al Unirii pentru amplasarea busturilor unor personalități social democrate
Victor Negrescu, apel către CJ Alba și Muzeul Național al Unirii pentru amplasarea busturilor unor personalități social democrate

Eurodeputatul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete și vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură, a atras atenția în plenul Parlamentului European asupra politizării planurilor de redresare și reziliență făcând aluzie la ultimele acțiuni ale Guvernului României care au condus la respingerea de două ori a planului de redresare.

“Planurile de redresare trebuie realizate transparent, să nu fie politizate, să răspundă exigențelor de reformă enunțate în rapoartele de țară și să fie rezultatul unor ample consultări publice organizate temeinic. Din păcate sunt guverne, cum este cazul celui din România, care preferă să nu asculte recomandările europene.

Parlamentul European trebuie să fie implicat în implementarea acestor planuri pentru ca banii europeni să ajungă la beneficiarii reali. Vă propun crearea unui mecanism de control la nivel european care să vegheze la corectitudinea și transparența implementării planurilor de redresare” a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Reprezentantul României în Parlamentul European a prezentat și o parte din amendamentele pe care le-a propus și care au fost susținute de legislativul european sub formă de recomandări, solicitând statelor membre să aibă un nivel de ambiție mai ridicat în ceea ce înseamnă implementarea planului dar și măsuri concrete pentru educație.

“Mecanismul pentru Redresare și Reziliență reprezintă șansa noastră pentru a trece cu bine peste actuala criză. De aceea am alocat 20% pentru transformarea digitală și 37% pentru zona de mediu. Dar Parlamentul European a cerut mai mult:

- am solicitat 10% pentru educație, pentru că fără educație nu putem să vorbim de o viziune pe termen lung,

- și 2% pentru sectorul cultural și creativ, grav afectat de criză.

Avem nevoie de mai multă ambiție!” a conchis vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European.

Europarlamentarul PSD  a prezentat de la începutul anului trecut mai multe analize făcute de experți independenți privind modul în care poate fi realizat planul de redresare și reziliență la nivel național și a fost primul care a atras atenția asupra multiplelor probleme din planul realizat de guvern, anticipând respingerea acestuia. Recent, eurodeputatul a participat la consultările realizate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, arătând că acestea au fost politizate, lipsa de organizare a respectivelor dezbateri publice, absența unor documente de lucru și a unei metodologii solicitate de UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel