Vicepremierul Mihai Fifor anunţă că s-a semnat proiectarea pentru noul centru medical militar

Vicepremierul Mihai Fifor a anunţat, vineri, că a fost semnat contractul de proiectare pentru centrul regional de diagnostic şi tratament de la Arad, care va fi amenajat în fosta Policlinică CFR, preluată de Ministerul Apărării anul trecut, lucrările urmând să înceapă în acest an.

"Astăzi s-a semnat contractul de proiectare, lucrările de execuţie urmând să înceapă în această toamnă. Pentru mine este un proiect drag, unul de suflet şi îmi onorez promisiunea făcută arădenilor în timpul mandatului meu ca ministru al Apărării. Am aprobat atunci partea de finanţare, cu gândul la cei de acasă, mai ales că unitatea sanitară nu va deservi doar personal militar şi rezervişti, ci şi personal civil, cetăţeni ai Aradului. Am insistat şi insist ca oraşul nostru să aibă cel mai modern centru medical de diagnostic şi tratament din această zonă. Vor exista 16 cabinete care vor funcţiona pe două ture şi vor fi deservite de 22 de medici specialişti şi 22 de asistenţi medicali. De asemenea, vor mai exista două laboratoare de analize medicale", a anunţat vicepremierul printr-un comunicat de presă.

În urmă cu o săptămână, preşedintele PNL Arad, eurodeputatul Gheorghe Falcă, îi reproşa senatorului Mihai Fifor că în fosta sa calitate de membru al Guvernului a făcut o serie de promisiuni pentru judeţul Arad şi a anunţat proiecte care nu s-au materializat, amintind şi de situaţia fostei Policlinici CFR.

"Vreau să îi aducem aminte domnului Fifor că a mers cu tam-tam, cu multă presă, cu oameni de pe la spitale, de la universităţi, la Policlinica CFR, care în loc să fie preluată de Consiliul Judeţean, unde este sistemul de sănătate, dânsul a dorit să o ducă în sistemul militar, iar acum avem o policlinică păzită. Dacă înainte aveam o policlinică părăsită, acum avem una păzită de armată, fără nicio investiţie acolo", a spus Falcă.

În urmă cu un an, clădirea fostei Policlinici CFR (închisă în 2014), din centrul municipiului Arad, a fost preluată de Ministerul Apărării pentru a fi amenajată acolo o secţie a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" Timişoara. Ministrul de atunci al Apărării, senatorul Mihai Fifor, promitea că viitorul centru medical va fi cel mai modern din vestul ţării şi va deservi cu prioritate militarii, dar va fi destinat şi civililor. Ministrul spunea că proiectul va fi implementat până la finalul anului 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel