Veşti bune pentru românii care vor să meargă în Turcia. Fără PLF, test sau vaccin

Fotografie de la Engin Akyurt, Pexels
Fotografie de la Engin Akyurt, Pexels

Autorităţile din Turcia au luat măsuri noi pentru pregătirea sezonului estival.

"DE INTERES PENTRU TURIȘTI – actualizare 03.06.2022

Potrivit hotărârii autorităților competente din Republica Turcia, începând cu 1 iunie 2022, NU mai este necesară prezentarea certificatului care să ateste vaccinarea împotriva Covid-19, dovada trecerii prin boală sau testarea RT-PCR ori antigen la niciunul dintre punctele vamale de intrare în această țară (aerian, terestru și naval).

De asemenea, a fost eliminată obligativitatea completării formularului PLF la intrarea în Turcia.

Din martie 2022, în România au încetat măsurile privind carantina persoanelor, astfel că, la intrarea în România, nu se mai solicită certificatul digital COVID (test PCR negativ, dovada trecerii prin boală sau dovada vaccinării) și nu se mai completează Formularul digital de intrare în România.Pentru resurse despre vaccinuri, vizitează COVID-19: Centrul de informaţii.Informaţii despre vaccinuri", transmite Ambasada României în Turcia pe Facebook. 

Vrei să pleci în Grecia în vacanță? Iată ce s-a decis cu privire la masca de protecție

Purtarea măştii este suspendată în Grecia în spaţii închise începând de miercuri pentru cel puţin trei luni, vara fiind în mod tradiţional perioada de vârf a încasărilor provenind din industria turismului, de care ţara depinde economic, relatează France Presse.

Cu excepţia transportului urban - metrou, tramvai, autobuz -, a caselor de bătrâni şi spitalelor, purtarea măştii pentru protecţie împotriva COVID-19 nu mai este obligatorie în magazine, bănci sau servicii publice. În şcoli, elevii trebuie să poarte măşti numai în timpul examenelor de sfârşit de an.

Pentru ambarcaţiuni, până acum nu s-a luat o decizie specifică, însă autorităţile recomandă purtarea măştii când este prea multă lume.

La mijlocul lunii mai, ministrul sănătăţii, Thanos Plevris, a anunţat suspendarea măsurilor de stopare a pandemiei de coronavirus în vederea deschiderii sezonului turistic, dar mai ales din cauza 'datelor epidemiologice şi recomandărilor experţilor'. Ministrul a indicat însă că toate măsurile de stopare a pandemiei ar trebui reexaminate la 1 septembrie, după sezonul estival.

În ultimele săptămâni, numărul deceselor şi cazurilor de infecţie cu variante ale COVID-19 în Grecia au scăzut treptat: marţi, ţara a înregistrat 5.080 de infecţii, în timp ce numărul total de persoane infectate de la debutul pandemiei în februarie 2020 s-a ridicat la 3.453.229.

Cu 10,7 milioane de locuitori, Grecia a înregistrat până acum în jur de 29.800 de decese.

Peste o duzină de decese sunt încă înregistrate zilnic. Pentru a opri pandemia, guvernul conservator grec a impus timp de doi ani măsuri stricte, de la izolare până la vaccinarea aproape obligatorie a populaţiei, pentru a evita colapsul serviciilor spitaliceşti în mod tradiţional slabe, notează AFP. Economia Greciei depinde de turism, care reprezintă aproape un sfert din PIB. Încă din februarie, Atena a început să relaxeze sistemul pus în aplicare pentru a opri pandemia, prin suspendarea testului de depistare obligatorie pentru călătorii sosiţi în Grecia şi care deţin un certificat de vaccinare european, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel