Vaslui: Zeci de meşteşugari la cea de-a XVII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari

Zeci de artişti tradiţionali din mai multe zone ale ţării participă, în perioada 6 - 8 septembrie, la cea de-a XVII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari, eveniment organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea  şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui.

În Parcul Copou din Vaslui vor fi expuse piese de mobilier, obiecte din ceramică sau lemn, împletituri din nuiele sau din sfoară, articole vestimentare tradiţionale, jucării, dar şi mâncare tradiţională.

"Ca în fiecare an, ne dorim o participare numeroasă din partea vasluienilor iubitori de tradiţii. Am încercat ca de la un an la altul să venim cu elemente noi, să aducem meşteri populari din mai multe colţuri ale ţării, pentru a arăta publicului pasiunea cu care aceşti artişti păstrează tradiţiile populare româneşti. Anul acesta, evenimentul este cu atât mai special cu cât coincide cu împlinirea a zece ani de existenţă pe care îi sărbătoreşte Ansamblul 'Hora Vasluiului'. Cu acest prilej, în cadrul târgului, va avea loc un spectacol aniversar de excepţie", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul CJCPCT Vaslui, Lucian Onciu.

În cele trei zile ale târgului vor susţine momente artistice soliştii de muzică populară Cosmina Adam, Ciprian Silaşi şi Lorena Oltean şi trupa Balkan Taksim.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria municipiului Vaslui şi Consiliul Judeţean Vaslui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel