Vasile Dâncu nu mai deține IRES. A cedat institutul cu o săptămână înainte să fie numit în Guvern

Vasile Dâncu a decis în 9 noiembrie să cedeze participația sa la Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES). Era unic asociat. Acum, IRES este deținut de omul de afaceri clujean Ovidiu Turcu și de administratorul firmei, fostul colaborator al lui Vasile Dâncu, Cornel Hirian. 

Informația este publicată de ziarul Profit.ro. Gestul lui Vasile Dâncu a venit cu o săptămână înainte de a fi numit vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în Guvernul Dacian Cioloș. 

"Subsemnatul Vasile Dîncu voi ceda domnului Turcu Iacob Ovidiu (...) și domnului Hirian Cornel (...), prin contract de cesiune semnat la o dată ulterioară celei la care se adoptă prezenta, cele 20 de părți sociale (...) pe care le dețin la SC Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (I.R.E.S.) SRL, la o valoare și în condițiile specificate în contractul de cesiune", scrie în hotărârea asociatului unic al IRES, Vasile Dâncu, din 9 noiembrie 2015, potrivit sursei citate. 

[citeste si]

Ovidiu Turcu și Cornel Hirian urmează să devină asociați ai IRES după îndeplinirea tuturor formalităților legale. Ultimele date de la Registrul Comerțului arată că vicepremierul Vasile Dâncu deține în continuare IRES, în proporție de 100%. Ovidiu Turcu este un important om de afaceri din Club. El apare pe locul 346 în topul Forbes din 2014, cu o avere de opt milioane de euro. Cornel Hirian, administratorul firmei SC Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), a fost și director general al institutului, precum și manager de proiect. IRES este unul dintre cele mai importante institute de cercetare și sondare a opiniei publice. În 2014, an electoral, institutul IRES a avut un profit de 1,39 de milioane de lei, cu 4,5 ori mai mare decât în 2013. Numărul mediu de angajați al IRES s-a triplat din 2013 până în 2014, de la 48 la 132. 

Vasile Dâncu a fondat IRES în 2009. Nu era nou în domeniu. În 1994 fondase un alt institut de sondare, Metro Media Transilvania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel