Vaccinarea obligatorie a copiilor, CONSTITUȚIONALĂ. Amenzi uriașe

Consiliul Constituţional din Franţa a stabilit că obligativitatea vaccinării copiilor este constituţională. Consiliul Constituţional a estimat că îi este permis legislatorului să definească o politică de vaccinare pentru a proteja sănătatea individuală şi colectivă.

Marc și Samia Larere sunt la originea acestei decizii mult așteptate. Cuplul a fost chemat în fața tribunalului pentru că au refuzat să-și vaccineze fetița. Injecțiile refuzate erau cele care ar fi trebuit să imunizeze copiii împotriva difteriei, tetanosului și poliomielitei. Părinții micuței au denunțat caracterul toxic al unor subtanțe din vaccinurile obligatorii. Cei doi doreau ca judecătorii Consiliului Constituţional să constate că vaccinarea obligatorie încalcă dreptul fundamental la sănătate, scrie Le Monde.

Avocatul cuplului a făcut referire la mai multe cazuri de complicaţii legate de vaccinare, evocate de către cei care refuză acest lucru, printre care paralizii. El a spus că vaccinarea trebuie să fie o excepţie, în cazul în care apar epidemii.

Judecătorii au stabilit că prin impunerea acestor obligaţii de vaccinare legislatorul a înţeles să lupte cu trei boli grave şi contagioase sau care nu sunt susceptibile de a fi eradicate. Ei subliniază că legislatorul şi-a luat precauţia de a preciza că fiecare dintre aceste obligaţii de vaccinare se impune doar sub rezerva unei contraindicaţii medicale recunoscute.

Ce spun medicii

Profesioniștii din domeniul medical salută decizia care a fost luată vineri. "Vaccinarea obligatorie permite o stare de sănătate colectivă. Toată lumea este protejată pentru că toată lumea este vaccinată", a spus Bruna Lina, directoarea Centrului Național de Referință pentru virusul gripal.

"Oprirea vaccinării obligatorii ar fi însemnat un dezastru în sănătate pentru că cele trei boli grave care sunt reglementate de programul de imunizare nu sunt definitiv eradicate", a mai spus Bruna Lina.

Pedepse pentru oamenii care nu își vaccinează copiii

În Franța, încălcarea obligației de vaccinare se pedepsește cu amenzi de până la 30.000 de euro și închisoare de până la doi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel