Vaccinare obligatorie în SUA - Mii de elevi riscă să nu mai fie primiți la școală

Dacă nu respectă cerinţele referitoare la vaccinare, mii de elevi de la şcolile publice din statul american Washington riscă să nu fie primiţi în sălile de clasă

Măsura este în conformitate cu o nouă lege care a intrat în vigoare în urmă cu două luni. La câteva săptămâni de la debutul noului an şcolar, districtele şcolare fac eforturi să proceseze documentele actualizate ale elevilor lor şi să trimită ultimele notificări familiilor, conform publicaţiei.

În cazul elevilor înscrişi la şcolile publice din Seattle cărora nu li se administrează vaccinul combinat împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei (ROR) până la jumătatea lunii octombrie, oficialii din cadrul instituţiilor de învăţământ vor trimite o scrisoare de pre-excludere, oferind familiilor 30 de zile pentru vaccinare sau pentru a prezenta dovada participării la procesul de vaccinare sau a scutirii din motive religioase sau medicale.

În conformitate cu noua lege, părinţii din acest stat nu mai au voie să-şi excludă copiii de la vaccinare din motive personale. Aceştia pot solicita scutirea doar dacă invocă motive religioase sau medicale.

Departamentul de Sănătate din Washington a raportat 86 de cazuri de rujeolă în 2019, cel mai mare număr înregistrat în acest stat din 1990, a notat The Seattle Times.

Citește și: Prof. dr. Rafila, semnal de alarmă privind VACCINAREA. "Nu poate să rămână așa"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel